SON TV

Honda’dan sürpriz

Honda Türkiye Başkanı Yamasaki, 50 bin adetlik üretim kapasitesini dolduramadıklarını dolayı yeni model ürettiklerini açıkladı.

Honda’dan sürpriz

Honda Türkiye Başkanı Yamasaki, Türkiye’de ürettikleri Civic Sedan ile 50 bin adetlik üretim kapasitesini dolduramadıklarını belirterek “15 bin adet Civic Sedan üretiyoruz. 35 bin adetlik kapasitemiz boş. Bu boşluğu doldurmak için yeni bir model üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’deki yatırımı 2008 küresel krizinden bu yana adeta ‘uyku’ pozisyonunda bulunan, hatta bir ara Gebze’deki fabrikasını kapatacağı dedikoduları yayılan dünya devi Honda, ilk kez resmi bir ağızdan yeni bir model için çalışmalara başlandığını açıkladı.

Honda CR-V 1.6 dizel modelinin tanıtımında 2013 yılı itibarı ile gerçek Honda’nın yeniden hayat bulmaya başladığını ifade eden Hideto Yamasaki, inovasyon, üstün mühendislik, sportiflik ve eğlence gibi otomobiller için vazgeçilmez değerlerle yoğrulan Honda modellerinin, bu yıl itibarıyla yeniden doğduğunu kaydetti.

Yamasaki, yeni modelin üretimiyle ilgili ise şunları söyledi: “Türkiye’de ürettiğimiz Civic Sedan ile 50 bin adetlik üretim kapasitemizi dolduramıyoruz. 15 bin adet Civic Sedan üretiyoruz. Yaklaşık 35 bin adetlik kapasite geriye kalıyor. Bu bağlamda yeni model üzerinde çalışmayı düşünüyoruz.

Honda olarak C segmentinde ilerliyoruz. Ama kapasiteyi doldurabilmek için B sınıfı bir araç üretmeyi düşünebiliriz. Şu an itibariyla tüm olanakları değerlendiriyoruz. Hangisinde daha fazla kâr edeceğimiz konusunda çalışmalarımız devam ediyor.”

Yamasaki, üretilmesi planlanan yeni modelin zamanına ilişkin ise “Genellikle bir ürünün hazırlama aşaması iki yıldan fazla süre alıyor. Bizler 2013 yılının sonundayız. Tam zamanını söyleyemem ama hesaplamayı siz yapabilirsiniz. Bizler 2013’ün sonundayız hâlâ çalışmamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

SPORA DÖNÜYOR

Yamasaki, 2015 yılında yeniden başlayacakları Formula 1’in, gerçek Honda ve Honda mühendisliğinin doğuşunu simgelediğine işaret ederek “Önümüzdeki dönemde Türkiye’de de satışa sunacağımız NSX ve Type R modelleri, Honda’nın sportif, yenilikçi ve eğlenceli yanını pekiştirmiş olacaklar” dedi.

SATIN ALIRKEN HESAPLI KULLANIRKEN TUTUMLU

Honda’nın önce Civic modelinde satışa sunduğu 120 beygirlik dizel motoru, bu kez iki tekerlekten çekişli CRV’de 80 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla sunuldu. Bu sınıfta oldukça rekabetçi kabul edilecek bir fiyatla satışa sunulan manuel şanzımanlı 1.6 dizel C-RV yıl sonuna kadar 800 adet ithal edilecek.

Honda Türkiye Otomobil Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdem Soydaş artık hem Avrupa hem de Türkiye’de müşterilerin beklentilerini karşılayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek “Honda CR-V 1.6 i-DTEC’in, vergi avantajının getirdiği rekabetçi fiyatıyla Türkiye’de büyük başarı göstereceğine inanıyoruz.

2013 yılının 600 bin, 2014’ün de 610 bin adetlerle kapanmasını öngördüğümüz Türkiye binek otomobil pazarında 5 bin adetlik CR-V dizel satışı gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. Önden çekiş ve manuel vites kombinasyonu ile 120 beygir güç ve 300 Nm tork ile yüksek performansı 100 km’deki sadece 4.5 litrelik düşük yakıt tüketimi ile birleştiren CR-V, ‘Earth Dreams Technology’ sayesinde sınıfının en düşük değerlerine ulaşıyor.

CR-V 1.6 dizel, başlangıç fiyatları 80 bin 900 ile 92 bin 900 lira arasında değişen Dream, Premium ve Elegance adlı üç farklı versiyona sahip bulunuyor.