SON TV

İstanbul’da sahte sigara fabrikası

İstanbul Silivri'de kurdukları fabrikada sahte sigara üreterek bir ayda 20 milyon TL'lik vurgun yapan şebeke çökertildi.

İstanbul’da sahte sigara fabrikası

102 milyon 795 bin adet sigaraya el konulurken tesisin modernliği şaşırttı

Sabah’tan Ferit Zengin’in haberine göre; İstanbul Silivri’de kurdukları kaçak fabrikada ürettikleri sahte sigaraları piyasaya sürerek 1 ay içinde 20 milyon TL’lik vurgun yapan şebeke, polis tarafından çökertildi. 14 kişilik şebekenin ürettiği 102 milyon adet sahte sigaraya el konuldu. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şehrin genelinde işporta tezgahcılarına yönelik olarak yaptığı takipler sonrasında, bu kişilere sahte sigara üretip satan bir şebekeyi takibe aldı. Bir yıllık teknik takibin ardından şebekenin Silivri’de kaçak sigara fabrikası kurduğu ve üretim yaptığı tespit edildi. Polis ekiplerinin önceki gün Silivri, Bağcılar ve Fatih’te düzenlediği eş zamanlı baskınlarda, çete lideri Ömer Ç.’nin de aralarında bulunduğu 14 kişilik şebeke suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

PİPO TÜTÜNLERİ BİLE VAR

Kaçak sigara fabrikasında yapılan aramalarda, piyasaya sürülmeye hazır halde 102 milyon 795 bin adet sahte sigara, 97 bin adet sigara kağıdı, 2 milyon 300 bin adet sigara pamuğu, bin adet sigara tabakası, 10 bin adet sigara sarma makinesi, 4 ton 700 kilogram tütün, 3 bin 157 adet pipo tütünü ve değişik cinslerde tütün ürünleri ele geçirildi. Sigara kağıdını Bulgaristan’dan, tütünü ise Doğu illerinden getirerek sigara imalatı yapan şebekenin, ürettiği kaçak ve sahte sigaraları iç piyasaya sürerek sadece 1 ay içinde yaklaşık 20 milyon TL’lik vurgun yaptığı belirlendi. Emniyetteki ifadelerinin ardından 14 şüpheli mahkemeye sevk edildi.

Bir günde 298 bin 370 paket kaçak sigaraya el konuldu
*Antalya: Alanya’da bir minibüste biber kasalarının altına gizlenmiş 4 bin 400 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Adana’dan Antalya’ya gelen bir yolcu otobüsünden de bin 500 paket kaçak sigara çıktı.
*Gaziantep: Şahinbey ilçesine bağlı Zeytinli, Burç ve Kapcağız’da otomobillerde yapılan aramalarda 15 bin paket sigaraya el konuldu.
*Aksaray: Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu iki kamyonda toplam 79 bin 430 paket kaçak sigara ele geçirildi. Öte yandan kentte daha önce ele geçirilen 250 bin adet kaçak sigara yakılarak imha edildi.
*Uşak: Bir kamyonda 80 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Sürücü M.G. ile kamyondaki R.Y. ve Ç. B. gözaltına alındı.
*Nevşehir: Polisin arama yaptığı kamyonette, ev eşyalarının içine gizlenmiş 34 bin 760 paket gümrük kaçağı sigara ile 10 kilo 980 gram esrar bulundu.
*Kilis: Polisin yaptığı 3 ayrı operasyonda Suriye uyruklu M.M. ve A.D.D’nin çanta ve poşetlerinde yapılan aramalarda 14 bin 500 paket sigara ele geçirildi.
*Erzurum: Şüphe üzerine durdurulan otomobillerde toplam 34 bin 260 paket sigara ele geçirildi. Bir binanın zemin katından isi 23 bin 940 kaçak sigara çıktı.
*Aydın: Nazilli’de bir aracın içinde gıda maddeleri içine yüklenmiş 9 bin 840 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
*Karaman: İki otomobilden bin 740 paket kaçak sigara ele geçirildi.

ETİKETLER: