SON TV

‘Araplar fırında yakılmalı!’

Fransa'da yerel seçimlerde aday olmak isteyen Cezayir kökenli Fransız kadına inanılmaz muamele

‘Araplar fırında yakılmalı!’

Fransa’da aşırı sağcı Milliyetçi Cephe’den yerel seçimlerde aday olmak isteyen Cezayir kökenli Fransız kadına Nazi Almanyası’nı aratmayacak muamelelerde bulunuldu.

Partinin bir yöneticisi, “Sen ve çocukların tam fırınlıksınız, Araplar ölmeli” dedi.

Fransa’da aşırı sağcı Milliyetçi cephe bünyesinde yerel seçimlerde aday olmak isteyen bir Cezayirli göçmen, parti yöneticilerinin Nazi Almanyası’nı aratmayan ırkçı çıkışları nedeniyle partiden ayrıldı.

Nadia Portheault adlı 26 yaşındaki Cezayir kökenli Fransız vatandaşı, ırkçı parti lideri Marine Le Pen2in “daha merkezi ve herkesi kucaklayacak bir Milliyetçi Cephe” politikasından etkilenip, partiye aday olur.

Önümüzdeki aylarda yapılacak olan yerel seçimlerde aday olmak isteyen Portheault, adaylık başvurusunu genç kızlık soyadı olan “Djelida” ile yapmak isteyince ipler kopar.

Bir Arap adıyla adaylık başvurusu yapmasının kendisi için bir “özürlülük” durumu yaratacağını söyleyen parti yöneticileri, başvuruyu Fransız olan eşinin soyadı Portheault ile yapmasını “salık” verirler.

Tartışmalar, Nazi Almanyası’nda Yahudilerin fırınlarda öldürülmesini hatırlatacak bir boyuta gelince ve “sen ve çocukların tam da fırınlıksınız,” “Bütün Arapları öldürmek gerekiyor” gibi cümleler kurulmaya başlanınca Nadia, partiden istifa eder.

BÜYÜK GAZETELERDE YOK

Haute-Garonne bölgesinde yer alan Saint-Alban’da yerel seçimlerde yarışması bu şekilde engellenen Cezayirli göçmen, bu olayı bir mektupla parti lideri Marine Le Pen’e iletirken, Fransız basınında olayın sadece “Le Nouvel Observateur” de yeralması dikkat çekti.