SON TV

Türkiye’nin çocukları ile dünya yetimleri tanışıyor

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın uzun zamandan beri yetim çocuklar üzerine başlattığı çalışma “Dünyanızda Yetimlere de Yer Açın” sloganı çerçevesinde devam ediyor.

Bu kampanya çerçevesinde, 2007 yılından itibaren yetim çocuklara düzenli destek sağlamak amacıyla “Sponsor Aile Sistemi” uygulamasıyla 43 ülkede 32 bin çocuğun ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.

Şimdi de, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” sloganıyla yetişkinlerden ziyade yetim çocukları kendi yaşıtları ile tanıştırmayı hedefleyen bir proje başlatıldı.

Kasım ayı itibariyle İlköğretim ve lise düzeyindeki okullarda okuyan öğrencilerin katılabileceği Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın destek verdiği; “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası ile çocuklar ve gençler, Türkiye’de ve dünyanın herhangi bir yerindeki yetim kardeşlerine yardım eli uzatabilecekler.

Aslında bu kampanya ile savaş, yoksulluk ve doğal afet bölgelerinde mağdur olmuş, ailelerini kaybetmiş yetim çocukların günlük temel ihtiyaçları karşılanırken, diğer yandan dostluğun ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yürek köprülerinin temelleri atılmış olacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın düzenlediği bu kampanya, 11 ülkede bulunan 27 yetimhanesinde kalan binlerce çocuğun barınma, gıda ve eğitim ihtiyaçlarına cevap vermiş olacak.

Kampanyaya katılan öğrenciler aylık 90 TL katkı sağlayarak dünyanın herhangi bir yerinde kötü koşullarda yaşam mücadelesi veren yaşıtlarına harçlıklarıyla destek olurken, aynı duygularla paydaş olarak beraber büyüyecekler.

Bu kampanya çocukların küçük yaşlardan itibaren yardımlaşma, merhamet, adalet, arkadaşlık ve dostluk kavramlarını pekiştirmeyi bilinçlendirmeyi hedeflemektedir.

Kıtalar arasında kurulması gereken yürek köprülerinin en somut adımlarıdır. Her sınıfın ve her insanın bir yetim kardeşi olmalıdır…

Çünkü, bugün dünyamızda 200 milyon kimsesiz yetim çocuk bulunuyor. Bunların 100 milyonu sokaklarda yaşamaktadır. Yılda 2,5 milyon çocuk kaçırılmakta ve 1.1 milyon çocuk fuhuş sektöründe kullandırılmaktadır.