SON TV

Selimiye Camii ile ilgili ilginç iddia!

Mimar Sinan'ın Edirne'de bulunan ustalık eseri Selimiye Camii'nin bahçesinde mahzen olduğu iddia edildi.

Selimiye Camii ile ilgili ilginç iddia!

Müftülükten emekli olan Şaban Aktaş, Mimar Sinan’ın Edirne’de bulunan ustalık eseri Selimiye Camii’nin bahçesinde mahzen olduğu iddia etti.

MAHZENİ 22 YIL ÖNCE BULDU

Şaban Aktaş, 22 yıl önce bulduğu mahzenin düzenleme yapılan Selimiye Camii bahçesinde bulunduğunu iddia etti. Kendisinin yerini çok iyi bildiğini, gerekirse bu mahzenin yerini yetkililere gösterebileceğini ifade eden Aktaş, durumu 22 yıl önce yetkililere bildirdiğini ancak yetkililerin konuyu gündeme getirme diyerek konunun kapatıldığını iddia etti. 22 yıl önce gül dikimi yaparken arkadaşının büyük mermer taş bulduğunu, taşı kaldırdıklarında aşağıya doğru inen merdiven gördüklerini ifade eden Aktaş, merdivenden aşağıya indiklerinde duvarda Osmanlı arması ve çapraz duran iki kılıç resmi gördüklerini ifade etti.

“MAHZEN Horasan HARCIYLA SIVALI”

Aktaş, müftülükte çalıştığı yıllarda Selimiye bahçesinde gül dikimi yaptıkları sırada tesadüfen buldukları sığınağa benzeyen yapıyı şöyle anlattı:

“Gül dikiminde arkadaşın burada bir taş var dedi, bende taş küçüktür, kenarından devam et dedim. Sonradan taşın etrafını kazdık, büyük bir mermer taş olduğunu gördük, taşı kaldırdık, altından merdivenlerin aşağıya doğru indiğini gördük. Ben merdivenlerden aşağıya indim. İçeride üstü kemerli Horasan harcıyla sıvalı bir mahzen olduğunu gördüm. Mahzenin duvarlarında doğu kısmında Osmanlı arması, kuzey kısmında da iki tane kılıcın çapraz şeklinde yapılmış kılıç resmi olduğunu gördüm. O dönemin yetkililerine söyledik, bunu haber verdik, açalım dedik. Dönemin yetkilileri bana bunu gündeme getirmeyelim diyerek üstünü kapattılar. Gerekçe olarak ta Selimiye’nin her tarafını kazdırırlar, bahçeyi bozarlar şeklinde söylediler. Bahçenin şeklini bozarlar diyerek tekrar kapatıldı. Selimiye bahçesinin düzenlemesi sırasında şimdi yine bulunduğunu duydum, yine 22 yıl önce olduğu gibi bu gün de kapatıldığını söylediler. Ben bu mahzene benzer yapının içine bizzat girdim, buranın yerini de yetkililere göstermeye hazırım” şeklinde konuştu.

ETİKETLER: