Nusaybin’de askeri konvoya saldırı

Nusaybin'de askeri konvoya saldırı

Nusaybin'de askeri konvoya saldırı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde “Önemli Yurtiçi Olaylar” başlığı altında yer alan açıklamada, Mardin İl Jandarma Komutanlığınca, saat 14.30 sularında, Mardin’in Nusaybin ilçesi Eskihisar köyü bölgesinde, yol devriyesi maksadıyla görevlendirilen ve Nusaybin/Üçköy Jandarma Karakol Komutanlığında bulunan iki jandarma özel harekat timi ve dört taktik tekerlekli zırhlı araçtan oluşan unsura, görev dönüşünde, anılan bölgede pusu kurdukları anlaşılan bölücü terör örgütü mensupları tarafından saat 15.20 sularında uzun namlulu silahlarla 100-150 el ateş açıldığı belirtildi.

Konvoyun gerisindeki taktik tekerlekli zırhlı araca “RPG-7” roketi atıldığı, roketin araca isabet etmediği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Açılan bu ateşe, meşru müdafaa kapsamında taktik tekerlekli zırhlı araçlar üzerindeki makineli tüfekler ile derhal karşılık verilmiş, unsurlarımızın karşı ateşi üzerine terörist ateşi kesilmiştir. Konvoyun Üçköy Jandarma Karakolu’na dönüşünü müteakip yapılan kontrolde, unsurdaki üçüncü taktik tekerlekli zırhlı araca 30 adet, dördüncü taktik tekerlekli zırhlı araca ise 40 adet hafif silah mermisi isabet ettiği görülmüştür. Olayda personel zayiatı meydana gelmemiştir”

Çiçek: “Bu ülkede sorunların çözülmesini isteyen kadar onu istemeyen birçok çevre var”

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, basın mensuplarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Diyarbakır’da yapacağı görüşme öncesinde böyle bir saldırının yapılmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

“Bu olayla ilgili söylemeyeyim. Şu kadarını biliyoruz; bu ülkede sorunların çözülmesini isteyen kadar onu istemeyen birçok çevre var. İçeriden de var, dışarıdan da var. Bu tür olayları sektör haline getirmiş, bundan beslenen unsurlar da var. Türkiye geliştikçe, büyüdükçe birtakım dış çevreler bundan rahatsız oluyor. Bunların her defasında kullandıkları en önemli enstrüman terördür. Bu türlü vahşet içeren, cebir ve şiddet içeren eylemlerdir. Bunun için bunlara karşı da hepimizin biraz daha duyarlı olması lazım. Zor bir süreç. Önümüzde epey zorluklar, sıkıntılar var. Bu sıkıntılar da zaman zaman böyle önemli günlerde, önemli günlerin arifesinde veya sonrasında gündeme geliyor.”


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version