SON TV

Bakanlıktan bebek cinayeti açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Denizli'de KYK yurdunda bulunan kesik başlı bebek skandalı ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Bakanlıktan bebek cinayeti açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Denizli’de, yurt odasında bulunan bebek cesedi ile ilgili iddialara ilişkin, “Olaya çok üzüldüm. Konuyu biliyoruz. Teftiş Kurulu Başkanı’nı Denizli’ye gönderdik. Denizli Bölge Müdürümüzü de Ankara’ya çağırdık” dedi.

Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında, milletvekillerinin dile getirilmesi üzerine, Denizli’de Pamukkale Üniversitesi öğrencisinin kredi yurtlar kurumu tuvaletinde doğurduğu bebeğinin başını kopartıp, odasındaki buzdolabında sakladığı yönündeki iddiayı değerlendirdi.

Kılıç, şunları söyledi:

“Olaya çok üzüldüm. Konuyu biliyoruz. Teftiş Kurulu Başkanı’nı Denizli’ye gönderdik. Denizli Bölge Müdürümüzü de Ankara’ya çağırdık, birebir malumat almak için.

Öğrenci adına konunun abartılı noktaya taşınmaması için bilgileri mahrem tutuyoruz. Çünkü bir tarafta da ailesi var. Bunlar maalesef yaşanabilen talihsizlikler. Belli noktalarda bizim kaygılarımızın neler olduğu anlaşılabilecek konular. Ama hayatın her alanında olabilir. Dramatik bir olay maalesef.”

Kılıç, CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun, “Demek ki sadece evlerde yaşanmıyor bunlar” değerlendirmesi üzerine, “Devlet yurdunda olan bir ilişki olarak görmeyin olayı. Yaşanan, gizlenen bir hadise. Gizli yapılan bir doğum var. Dramatik bir hadise bu” diye konuştu.