Başbakan Erdoğan: Keşke Ahmet Kaya da olsaydı

Başbakan Erdoğan: Keşke Ahmet Kaya da olsaydı

Başbakan Erdoğan: Keşke Ahmet Kaya da olsaydı

Diyarbakır’da toplu açılış töreninde konuşan ve barış mesajları veren Başbakan Erdoğan: “Keşke Ahmet Kaya da burada olsaydı” dedi. Ahmet Kaya video müzik ödülleri gecesinde ‘Kürtçe video klip çekeceğim yayınlayacak bir babayiğit arıyorum’ demiş ve çatallarla protesto edilmişti. Bu olaydan kısa bir süre sonra yurtdışına çıkan Ahmet Kaya tam 13 yıl önce bugün hayatını kaybetmişti.

Başbakan Erdoğan konuşmasında: “Bugün büyük bir kavuşmaya, büyük bir kucaklaşmaya hepimiz şahitlik ediyoruz. Keşke bu güzel ortamda yanımızda biri daha olsaydı. Keşke Ahmet kaya’da yanımızda olsaydı. Ahmet Kaya Diyor ki ben seni özledim. İnan ki seni özledim. Baharın rengine sordum, ağacın çiçeğine sordum, barış güvercinine sordum, hapishane duvarlarına sordum, onlar doğruyu söylerler. İnan ki seni özledim.” dedi.

KEŞKE O DA YANIMIZDA OLSAYDI

Erdoğan ayrıca; “Tam 37 yıl süren bu anlamsız şeye son veriyoruz. Evine, vatanına, anne baba ocağına, sevenlerinin gönlüne hoş geldin. Diyorum ki ahhh keşke bugün biri daha aramızda olsaydı. Bu toprakların bir başka sesi, bir başka nefesi daha aramızda olsaydı.” dedi.

Erdoğan sözlerine;”Diyordu ki üzülme sen üzülme, başını önüne eğme, dert etme Diyarbakır. Ağlama sen ağlama, kanlı bezler bağlama. Bu yangın söner bir gün, ey fırtınalı bayır, ey fırtınalı ateş. Çiğdemler solar gibi, anneler yanar gibi. Şimdilik hoşça kalın çözüm diyordu. Hoşçakal ey sevgili ölüm diyordu.” diyerek devam etti.

KEŞKE TATLISES’İ VE PERVER’İ GÖRSEYDİ

Erdoğan duygusal konuşmasını, “Ne var ki vatana hasret, kardeşe hasret bir şekilde, tam 13 yıl önce bugün gurbette hayata veda etti. Sevgili dostum Ahmet Kaya’yı vefatının 13. senesinde rahmetle anıyoru. Ahhh diyorum ahhh. O da burda olaydım. Çünkü ben Pınarhisar’a giderken o da uğurlamaya gelmişti. Şarkılarıyla, türküleriyle bu kardeşinizi uğurlamaya gelmişti. Sevgili Şivan Perwer ile İbrahim Tatlıses’i Diyarbakır’da göreydi. Bugün Diyarbakır’da aynı gökyüzüne kurduğumuz şu muabbet ortamı var ya, inanıyorum ki Mevlana’nın, Faqi Teyrani’nin ruhunu muazzez etmiştir.” diyerek devam ettirdi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version