SON TV

Iğdır’ı 25 kez turlayarak geçimlerini sağlıyorlar

Iğdır'da geçimlerini köy tavuğu satarak sağlayan iki kardeş gün içinde şehri 25 kez turluyorlar.

Iğdır’ı 25 kez turlayarak geçimlerini sağlıyorlar

Iğdır’da el arabasıyla köy tavuğu satarak geçimlerini sağlamaya çalışan iki arkadaş, gün içerisinde kenti 25 defa dolaşıyor.

Sabahın erken saatlerinde el arabasını köy tavuğuyla dolduran Aydın Dik ve Bahri Kara, her gün cadde ve sokakları gezip tavuklarını satmaya çalışıyor.

Dik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu işe 20 yıl önce başladığını ve o günden bu yana el arabasıyla tavuk satarak geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi.

Tavukları köylerden satın aldıklarını ve kentte satışa sunduklarını anlatan Dik, “Biz iki arkadaş her gün bu şekilde aldığımız tavukları şehir merkezinde satmaya çalışıyoruz. Yıllardır ekmek paramızı bu şekilde kazanıyoruz. Tavuklarımız köy tavuğu olduğu için, alıcı çok oluyor. Yıllardır bu işi yaptığımız için bizi herkes tanıyor. Bundan dolayı işlerimiz çok iyi durumda” dedi.

Gün içerisinde 80-90 tane tavuk sattıklarını ifade eden Dik, şöyle devam etti:

“Biz işimizden oldukça memnunuz. Birimiz arabayı sürer, birimiz de bağırıyor. Özellikle yılbaşında işimiz çok yoğun oluyor. Müşterilerimize tavuk yetiştiremiyoruz. Yılbaşına yakın hindi satışlarına da başlıyoruz. Şimdiden hindileri aldık ve bekletiyoruz. Doğru zamanı bekliyoruz. Bizim de işimiz bu, iyi kazanamazsak bu işi yapmayız. Biz ailemizin geçimini buradan kazandığımız para ile sağlıyoruz. Okula giden çocuklarımızı bu kazanç sayesinde okutuyoruz. Bize tavukçu arkadaşlar diye hitap ediyorlar. Bu durum bizim hoşumuza gidiyor. Çünkü ekmek paramızı kazanıyoruz.”

IĞDIR’I GÜNDE 25 DEFA DOLAŞIYORUZ

Aldıkları tavukları satmak için Iğdır’ı günde 25 defa dolaştıklarını belirten Dik, “Sürekli aynı yerde beklersek tavuklarımızı satamayız. Bundan dolayı her gün sabahın erken saatlerinde tavuklarımızı arabamızın üstüne koyarız ve mesaiye başlarız. El arabamızla her gün cadde ve sokakları dolaşıyoruz. Yıllardır bu şekilde ekmek paramızı kazanıyoruz” diye konuştu.