SON TV

Ölen gencin son sözü yürekleri parçaladı

Yumruk attığı camın boğazına saplanması sonucu yaşamını yitiren üniversiteli Harun Özalp'in annesi, konuştu.

Ölen gencin son sözü yürekleri parçaladı

İzmir’de tartışma sırasında yumruk attığı camın boğazına saplanması sonucu ölen üniversite öğrencisi Harun Özalp’in (18) annesi Gülseren Özalp (56), yaşadıkları son tartışmayı ve sıradışı ölümün detaylarını anlattı. SABAH’ın haberine gçre oğlunun ölümünün şokunu üzerinden atamayan ve iğnelerle ayakta durabilen anne Özalp, büyük kızının çocuğuna bakmak için 3 hafta önce Antalya’dan İzmir’e taşındığını anlatarak, oğlunun olaydan 3 gün önce sürpriz yaparak Kütahya’dan ziyaretine geldiğini söyledi.

BOYUNDAKİ MORLUK TARTIŞMASI

Konuşurken gözyaşlarını tutumayan anne Özalp, “Kapıyı açtığımda ‘sürpriz’ diyerek boynuma sarıldı. Oturup sohbet ettik. Olay günü boynundaki morluğu görünce kızdım. Kız arkadaşıyla ilişkisi nedeniyle tartışmaya başladık. Sonra ortamı yumuşatmak için canımın tatlı istediğini söyledim. O da bana tatlı alacağını söyleyerek evden ayrıldı ama geri gelmedi. Meğer kız arkadaşı da Kütahya’dan Tire’ye gelmiş. Oğlum da onun yanına gitmiş” diye konuştu.

‘ÖNCE BEN KENDİMİ ÖLDÜRECEKTİM’

Oğlunun sevgilisinin yanında olduğunu öğrenince Facebook’taki sayfasına yazarak duruma tepki gösterdiğini anlatan Özalp, “Oğlum eve geldiğinde yine tartıştık. Bir ara kız arkadaşıyla konuştuğunu gördüm. Telefonu elinden kapıp kıza tepkimi ilettim. Oğlum telefonu elimden alıp bana bağırdı. Sonra da otomobilinin anahtarını alıp ‘yarım saat içinde intihar edeceğim’ dedikten sonra evden çıktı. Bir şeyi yapacağım dediği zaman yapacağını biliyordum. Bunun üzerine ben de ‘sen intihar etmeden önce ben kendimi öldüreceğim’ diyerek balkona yöneldim” dedi. O an gerçekten kendisini öldürmeyi düşündüğünü anlatan acılı anne, oğlunun koşarak yanına geldiğini ve kendisini balkondan içeri aldığını anlattı. Anne Özalp, “Beni içeri sokunca odanın kapısına doğru koştu ve ‘anneciğim sen öleceğine, ben ölürüm’ diyerek iki eliyle cama vurdu. Vücuduna doğru dağılan cam parçalarından biri şah damarını kesti. Oğlum kanlar içindeyken kız kardeşine, ‘annemi tut, yardımcı ol. Benim bir şeyim yok’ diyerek yere yığıldı. Ambulans çağırdık ama hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi” diye konuştu.

‘O KIZ CENAZEYE BİLE GELMEDİ’

Kız arkadaşının olaydan sonra arayıp sormadığını, başsağlığı dilemediğini, cenazeye de gelmediğini belirten anne Özalp, “Oğlum okula bu yıl başlamıştı. Yeni eşyalar alıp ev tutmuştum. Masraflarını karşılasın diye emekli maaşı kartımı da vermiştim” dedi. Gülseren Özalp, 4 çocuğunun babası ilk eşini 1989’da akciğer kanseri sonucu kaybedince 1992’de ikinci eşiyle evlendiğini, bu evlilikten de ölen Harun ile kızı Gül’ün dünyaya geldiğini ancak ikinci eşinin de 2010’da mide kanserinden öldüğünü anlattı.