SON TV

Aile hakiminin örnek davranışı

Aile hakimi, karısını terk edip parasız bırakan kocayı dedektif iz sürerek buldu ve karısına tedbir nafakası bağlattı.

Aile hakiminin örnek davranışı

Kocasının parasız bırakarak terk ettiği ev kadını Neşe O., mahkemeye başvurarak, terk edildiği için geçim sıkıntısı çektiğini belirtti. Aç kaldığı için evdeki eşyaları satarak karnını doyurduğunu belirten kadın, tedbir nafakası talebinde bulundu.

Davaya bakan mahkemenin hakimi, kayıplara karışan kocayı bir dedektif gibi iz sürerek buldu ve çaresiz kadına tedbir nafakası bağlattı.

HAKİM BULDU

Hürriyet Gazetesi’nden Nurettin Kurt’un haberine göre; Ev kadını Neşe O., kocası Murat O.’nun aylar önce kendisini terk ettiği, geçim sıkıntısı çektiği, aç kaldığı için evdeki eşyaları satmak zorunda kaldığı beyanıyla, tedbir nafakası davası açtı. Dava, Ankara 5’inci Aile Mahkemesi’ne geldi. Dosyayı inceleyen Hâkim Şerafettin Şanver, davalı tarafa tebligat için kayıp kocanın adresinin tespitini istedi.

Ancak nüfus müdürlüğünden gelen cevapta, Murat O.’nun adres kaydının olmadığı bildirildi. Hâkim Şanver, bunun üzerine kocanın çalıştığı kamu kurumuna yazı yazarak şahsın varsa yeni ev adresinin bildirilmesini talep etti. Gelen yazıda Murat O.’nun 5 ay önce emekli olduğu belirtildi.

ÖNCE MAAŞINA TEDBİR

Tüm yazışmalara rağmen kayıp kocanın adresini tespit edemeyen Hâkim Şanver, sıra dışı bir yol izlemeye karar verdi. Hâkim Şanver, Murat O.’nun emekli maaşı aldığı Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü’ne bir yazı gönderdi. Yazı üzerine Murat O.’nun emekli maaşının tamamına tedbir kondu. Bununla da yetinmeyen hâkim, Murat O. ile ilgili mahkeme kaleminde çalışan personelini uyardı, dava dosyasının kapağına kırmızı kalemle, “Aranıyor, davalı bulunursa hâkim haberdar edilecektir” notu koydurttu.

MAHKEMEYE KOŞTU

Bir süre sonra Murat O., emekli maaşını bankamatikten çekemeyince, Emekli Sandığı’na giderek nedenini sordu. Görevli, Murat O.’ya, maaşının Ankara 5’inci Aile Mahkemesi kararıyla kesildiği bilgisini verdi. Aylardır kayıp olan koca, bu bilgi üzerine soluğu mahkemede aldı. Kalem memuru, Murat O.’nun dosyasındaki, “Aranıyor” notunu görünce hemen durumu Hâkim Şanver’e haber verdi.

DURUŞMAYI BIRAKTI

O sırada kürsüde olan Hâkim Şerafettin Şanver, derhal duruşmaya ara verip, mahkeme kalemine gitti. Şanver, önce sürekli kendisine dönen ‘tebligat’ı firari koca Murat O.’ya imzalatıp teslim etti, ardından da maaşının üçte birinin, karısına ‘tedbir nafakası’ olarak bağlanmasına karar verdi.