SON TV

Sultan Kösen’e rakip çıktı

En uzun boylu adam Sultan rakibinin sağlığına kavuşması halinde varsın rekoru elimden alsın dedi.

Sultan Kösen’e rakip çıktı

En uzun boylu adam Sultan, Taylandlı rakibi için konuştu: Yeryüzünde yürüyen en uzun boylu insanım. Sağlığına kavuşsun, varsın rekor onun olsun.

Sabah’tan Ekrem Arslan’ın haberine göre; dünyanın en uzun boylu adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Mardinli Sultan Kösen, Taylandlı Pornchai Sawsri’nin kendisine rakip olamayacağını belirterek, “Ben yeryüzünde yürüyen en uzun boylu insanım. Sağlığına kavuşursa varsın rekor onun olsun” dedi.

Derik ilçesinde yaşayan ve 2.51 metre boyu ile rekoru halen elinde bulunduran Sultan Kösen’e, Tayland’dan rakip geldi.

SULTAN 2.51, SAWSRİ 2,57

2.57 metre boyu ile Pornchai Sawsri dünyanın dikkatini çekti. Sawsri’nin sürekli uzayan boyu ile rekorun yeni sahibi olacağı söylentileri, ilçeye bağlı Dede köyünde oturan Sultan Kösen’e ulaştı.

Sawsri’nin adını daha önce de duyduğunu belirten Kösen, “Onu kendime rakip olarak görmüyorum. Çünkü Sawsuri’nin ciddi sağlık sorunları var, yürüyemiyor hatta ayağa bile kalkamıyor. Rekorlar kitabına başvuru yapsa da, ben yeryüzünde yürüyen en uzun boylu insanım. En kısa zamanda eşimle birlikte bu arkadaşımızın yanına gidip ailesi ile birlikte evinde ziyaret edeceğim. Kendisine acil şifalar dileyeceğim. Hormon bozukluğu nedeniyle boyu sürekli uzayan Pornchai Sawsri, son 4 yılda yürüyemez oldu” dedi.

SAĞLIĞINA KAVUŞSUN REKOR ONUN OLSUN!

“Kalkıp yürüsün rekor onun olsun” diyen Sultan Kösen, “Ben de birkaç yıl süren hormon tedavisi gördüm. Allah’a şükür şu anda böyle bir sorunum kalmadı. Tek sıkıntım ayakta fazla kalamamak. Yoksa ben yürüyorum. Yürüdükçe de içimden koşmak bile geliyor. Dünyanın unvanı elinizde olsun. Ama bir kere sağlığınız bozulmuşsa ne işe yarar. Artık boydaşım diyeceğim Taylandlı Pronchai Sawsri henüz 23 yaşında. İyi bir tedavi görürse sağlığına kavuşacağı inancındayım. Varsın o zaman da Guinness Rekorlar Kitabı’na girsin. Sağlığına kavuşsun, rekor onun olsun” diye konuştu.

‘ÜÇ ÇOCUK YAPACAĞIZ’

Bir süre önce Kızıltepe’de görkemli bir düğünle dünyaevine girdiği Suriyeli eşi Merve ile evliliğin tadını çıkardığını söyleyen Sultan Kösen, 3 çocuk yapmayı planladıklarını söyledi. Eşiyle sadece iletişim sorunu yaşadıklarını, onu da ortak paydaları Kürtçe ile çözmeye çalıştıklarını söyledi.