SON TV

Hakime su şişesi fırlatıldı!

Polis memurlarına suikast eyleminden hakim karşısına çıkan Servet Göçmen hakime su şişesi fırlattı.

Hakime su şişesi fırlatıldı!

Avcılar ve İstinye’de polis memurlarına yönelik suikast eylemlerine katıldığı gerekçesiyle İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Servet Göçmen isimli sanık, mahkeme başkanına su şişesi fırlattı.

Avcılar’da bir polisin yaralanması ile İstinye Karakolu’na bombalı saldırı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan DHKP-C’li şüpheli Servet Göçmen duruşma sırasında elindeki su şişesini mahkeme başkanına fırlattı.

Yargılamanın devam ettiği sırada dinleyici sıralarından heyetin sözlü tacizlerle rahatsız edilmesi üzerine mahkeme başkanlığını yapan Hakim Fikret Demir iki izleyicinin dışarı çıkmasını istedi. İtiraz olunca söz konusu izleyiciler duruşmanın huzurunu sağlamak adına güvenlik görevlilerince dışarı atıldı. Dışarı atılan izleyicilerden bir tanesinin de başka bir DHKP-C davasının sanığı olduğu öğrenildi.

Yaşanan karışıklık sırasında sanık Servet Göçmen bir anda elindeki su şişesini heyetin üzerine fırlattı. Şişe, Mahkeme Başkanı Fikret Demir’in kafasını kıl payı ıskalayarak arka tarafa düştü. Su şişesinin başkana isabet etmemesi büyük bir skandalı önledi.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTTIRILDI

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi yargılamaya hemen ara verip yaşananları tutanakla kayıt altına aldı. Heyetçe, Servet Göçmen ve duruşmada olay çıkaran iki kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Bu olay ardından adliyedeki duruşma salonlarında güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Servet Göçmen Avcılar’da bir polisin yaralanması ile İstinye Karakolu’na bombalı saldırı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle yargılanıyor.

Hakkında hazırlanan 8 sayfalık iddianamede Servet Göçmen’in DHKP-C üyesi olduğu savunuldu. Şüpheli Servet Göçmen’in yine kendisi gibi örgüt üyesi olan Erdal Dalgıç’la birlikte 12 Haziran 2012’de Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü İstinye Şehit Muhsin Bodur Polis Merkezi’ne silah ve bomba ile saldırdığı belirtildi. Saldırı anında Erdal Dalgıç’ın yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede öldüğü de anlatılan iddianamede Servet Göçmen’in ise olay sonrası kaçtığı ifade edildi.

ARANIRKEN SALDIRDI

Şüpheli Servet Göçmen’in, polis tarafından arandığı sırada 15 Haziran 2012’de Avcılar Reşitpaşa Mahallesi’nde özel aracına binen polis Muhammet Sabri Yiğit’e 13 el ateş ederek yaraladığı ve olayda tesadüfen oradan geçen Kerem Aksoy’un da mermilerin hedefi olduğu iddianamede yer aldı. Servet Göçmen’in 28 Haziran 2012’de ise Sarıyer Ferahevler’de Dedeman Lisesi otobüs durağında kendisine kimlik soran bir polise sahte kimlik verdiği anlatıldı. Polisin şüphelenmesi üzerine Servet Göçmen’in kaçmaya başladığı ve polise ateş ettiği ifade edilen iddianamede daha sonra yakalanan Göçmen’in üzerinde silah olduğu ve yeni bir eylem hazırlığında olduğu kaydedildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 398 YIL HAPİS İSTEMİ

“Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenen Göçmen’in, karakoldaki 11 polisi de öldürmeye teşebbüsten cezalandırılması talep edildi. Bu çerçevede Göçmen’in, “11 kez kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçundan 209 yıldan 330 yıla kadar hapsi talep edildi. Göçmen’in ayrıca, “Tehlikeli madde bulundurmak, mala zarar vermek, kasten adam yaralamak, güvenlik güçlerine direnmek, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından da 17 yıldan 68 yıla kadar hapsi istendi. Göçmen’in toplamda ağırlaştırılmış müebbet hapis dışında 226 yıldan 398 yıla kadar hapsi talep edildi.

ETİKETLER: