Devlet yurdunda fuhuşa göz yumdular!

Devlet yurdunda fuhuşa göz yumdular!

Devlet yurdunda fuhuşa göz yumdular!

Üç ay önce fuhuş iddiaları üzerine kapatılan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösterilen Taksim Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili soruşturma tamamlandı.

10 ile 17 yaşları arasındaki çocukları anne ve babası boşandığı için rehabilite etmek amacıyla fuhuş yapmasına göz yuman yurt müdürü ve yardımcılarının 66 yıla kadar hapsi talep edildi.

FUHUŞ YAPMIŞLAR

Cumhuriyet savcısı Bekir Gencer tarafından hazırlanan iddianamede, yurt yöneticilerinin (anne diye hitap edilen) küçük kızların yurttan kaçarak fuhuşa gitmelerine göz yumdukları anlatıldı.

Taraf’tan Aysun Yazıcı’nın haberine göre; İddianameye göre; anne babası boşanmış veya boşanma aşamasında olan çocukların kaldığı yurtta, görevliler yaşı küçük kızların çeşitli bahanelerle yurttan kaçmalarına yardımcı oldu. Görevlilerin bazı kızları yurttan kaçırarak gece kulüplerine gitmeleri için teşvik ettiği belirtilen iddianamede, kaçan kızlara para verdikleri de anlatıldı. 15 yaşındaki genç kızların Beyoğlu civarındaki gece kulüplerinde striptiz ve konsomatrislik yaptıkları belirtilen iddianamede, bazı kızların da bin lira karşılığında fuhuş yaptıkları vurgulandı. Soruşturma sonucunda savcılık, yurt görevlilerinin, yurtta kalan çocukların kaçmalarına sistemli ve bilinçli bir şekilde izin verdiklerini, çocukların da bu şekilde suça sürüklendiğini tespit etti.

“GİDİN BİR DAHA DA GERİ GELMEYİN”

Savcılık skandal ddialar üzerine soruşturma başlatırken küçük kızların da ifadeleri alındı.

S.K. isimli veli, yurtta kalan öz kızı K. K.’nın yurttan kaçtığını yurda yaptığı bir ziyarette öğrendiğini söyledi. S.K. ifadesinde, yurt yetkilisine, “Neden bu olaydan haberim yok” diye sorduğunu, yetkilinin de kendisine, “Polise bildirimi yaptık. Size bu konuyu aktarmak gibi bir sorumluluğumuz yok” şeklinde cevap verdiğini söyledi.

Yurttan kaçan K.K. ise ifadesinde, yurt yetkililerinin, “Gidin ve bir daha da gelmeyin” dediklerini belirtti.

ÖRGÜT YOK FUHUŞ VAR

Genç kızların bakım ve güvenliğini sağlamakla görevli oldukları halde, çocukları suça sevk eden 18 yurt görevlisinin yer aldığı iddianamede, şüphelilerin “Çocuğun Cinsel İstismarı”, “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Resmi Belgede sahtecilik”ten 66 yıla kadar hapis cezası istendi. “Örgüt” iddiasıyla soruşturma başlatan savcılık olayda örgüt tespit etmedi.

EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR!

Fuhuş iddiasının duyulması sonrası Bakanlık açıklamasında, “Bu kuruluş Bakanlığımızca kapatılmış, Kuruluş yöneticileri görevden uzaklaştırılmış, hizmet alımı personelinin kuruluşla ilişiği kesilmiştir” demişti.

Bakan Fatma Şahin ise Twitter’da “Çocuklarımıza yönelik suiistimal konularında çok hassassız. Mahkeme safahatında sonuna dek takip edip, suçluların en ağır cezalarını almalarını sağlayacağız” diye yazmıştı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version