SON TV

Başkasının kimlik bilgileriyle şirket kurdu

Aynı suçtan sabıkası bulunan Ç.E., başkasının kimlik bilgileriyle şirket kurarak sahte çekleri piyasaya sürmeye çalışırken yakalandı.

Başkasının kimlik bilgileriyle şirket kurdu

Daha önce piyasaya sahte çek sürdüğü için polis tarafından aranan Ç.E., yeniden aynı suçu işlemeye çalışırken yakalandı.

A.K.’ya ait kimlik bilgilerini ele geçiren Ç.E. tekstil şirketi açtı. A.K. adına kurduğu şirket ile farklı bankalardan çek karneleri aldı. Şirket adına 18 bin TL’lik çek yazan Ç.E., A.K. imzası ile bu çeki piyasaya sürdü.

DEVLET TARAFINDAN ARANIYORDU

Banka çalışanının durumu farketmesi üzerine polise şikayette bulunuldu. Emniyete götürülen Ç.E. ‘nin devlet tarafından aranıldığı ortaya çıktı. Devlet tarafından aranılan Ç.E.’nin bu yüzden başkasının ismiyle şirket kurduğu anlaşıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Çekin karşılıksız çıkması ile şikayet edildi. Polis Ç.E.’yi yakaladı. İfadesinde suçlamaları kabul etmedi ancak imza tetkikinde A.K.’nın yerine çeki imzaladığı ortaya çıktı. Savcılığa çıkarılan Ş.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, hakkında “resmi belgede sahtecilik ve dolandırılıcılık suçundan 11 yıl hapis cezası istemiyle iddianname düzenlendi.