SON TV

Halife Köşk’ünde tahribat olduğu iddiası

Yapı Kredi Bankası'nın mülkiyetinde bulunan ‘Abdülmecit Efendi Köşkü'nde yapılan restorasyon çalışmalarında büyük tahribat gerçekleştirildiği iddia edildi

Halife Köşk’ünde tahribat olduğu iddiası

Akit’ten Sinan Yavuzoğlu’nun haberine göre, çalışmalar sırasında uzun süre son Halife Abdülmecid Efendinin ikamet ettiği tarihi yapının asli özelliklerinin ortadan kaldırıldığı, ayeti kerimelerin birçoğunun silindiği iddia edilerek yerlerine masonik ve Siyonist sembollerin nakşedildiği görülüyor.

Tahrifatın seksenli yılların sonlarına doğru gerçekleştirilen çalışmalar ile başladığı, zaman içerisinde devam ettirildiği belirtiliyor.

MASON DAYANIŞMASI VE TAÇ VAKFI…

Öte yandan Köşkün tadilatını gerçekleştiren ekibin başında, Sabataistlerin ve üstat Masonların toplandığı bir yer olarak bilinen Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı’nın (TAÇ) bir dönem başkanlığını da yürütmüş olan bir mason mimar bulunuyor. Abdülmecit Efendi Köşkü’nün tadilat işini bu mimara ve ekibine veren Yapı Kredi’nin sahibi Koç’lar, TAÇ Vakfı’nın kuruluş ve yönetiminde de etkinlikleriyle biliniyorlar.