SON TV

Sahte çekle piyasayı dolandıran şahsın 12 yıl hapsi istendi

Sahte çekle piyasayı dolandıran A.G., 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 12 yıl hapis istemiyle hakim karşısına çıkarılacak.

Sahte çekle piyasayı dolandıran şahsın 12 yıl hapsi istendi

Sahte çekle piyasayı dolandırma eylemine bir olay daha eklendi. A.G. sahte imzalayla ciranta ettiği 5 bin 600 TL değerindeki çeki piyasaya sürdü. A.G. hazırladığı sahte çeki iş karşılığında D.G.’ye verdi. D.G. günü gelen çeki bozdurmak üzere bankanın yolunu tuttu. Ancak çeki işleme sokturamadı. Banka yetkilileri bozdurulmak istenen çekin sahte olduğunu belirterek D.G. hakkında emniyet güçlerine şikayette bulundu.

BENİM HİÇBİR ŞEYDEN HABERİM YOK

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan D.G. söz konusu çeki iş karşılığında A.G.’den aldığını kendisinin çok net bir şekilde dolandırıldığını belirtti. D.G.’nin ifadesinde yola çıkarak A.G. hakkında gözaltı kararı çıkaran emniyet güçleri kısa sürede şüpheliyi yakaladı.

BEN DE BAŞKASINDAN ALDIM

A.G. yapılan sorgusunda sahteliği belli olan çeki kendisine başka bir şahıs tarafından verildiğini olayda kendisin de dolandırıldığını beyan etti .Ancak yapılan testlerde sahte çekteki imzanın şüpheli A.G.’ye ait olduğu anlaşıldı.

12 YIL İSTENDİ

Bu sonuç üzerine soruşturmayı yürüten savcı hazırladığı iddianamede A.G.’nin ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istedi.