SON TV

Boş çeki düzenlemeye 12 yıl hapis

Sokakta bulduğu boş çekin üzerine 6.7 bin TL yazarak piyasaya süren uyanık hakkında hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istendi.

Boş çeki düzenlemeye 12 yıl hapis

N.K. isimli uyanık, sokakta bulduğu boş çek yaprağına 6.750 TL yazarak piyasaya mal karşılığında sürdü. Vade tarihinde bankaya gidildiğinde sahtecilik anlaşıldı. N.K. şimdi 12 yılla yargılanacak.

BOŞ ÇEKİ TEKRAR DÜZENLENDİLER

N.K., sokakta bulduğu çeki üzerine 6.750 TL yazarak mal aldığı esnafa verdi. Çeki kaybeden M.K. ise polise giderek çek defterini kaybettiğini, kullanımından sorumlu tutulamayacağını belirtti.

12 YIL HAPİS

Bir süre sonra M.K.’nın şikayetçi olduğu çekin piyasaya sürüldüğü haberi geldi. İddiaya göre çeki sokakta gören N.K., üzerine 6.750 TL yazarak mal aldığı esnaf V.K.’ya verdi.

Vade tarihinde çeki tahsil etmek için bankaya giden V.K., çekin aslında boş bir çek yaprağı iken kaybedildiğini, üzerine yazılan tutarın da gerçek sahibi tarafından doldurulmadığını öğrendi.

İKİSİNE DE DAVA AÇILDI

V.K.’nın olayla ilgisi olmadığı yönündeki ifadesini dikkate almayan savcı, hem V.K., hem de çeki bulan N.K. hakkında dava açtı. Her iki zanlı, resmi belgede sahtecilik suçundan 12 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak.

ETİKETLER: