SON TV

Tamam Mıyız filminin esrarengiz çalışmaları

“Tamam Mıyız?” filminde İhsan karakterini canlandıran Aras Bulut İynemli’nin kol ve bacaklarının nasıl yok edildiği merak konusu oldu.

Tamam Mıyız filminin esrarengiz çalışmaları

Babam ve Oğlum, Issız Adam, Dedemin İnsanları gibi filmleriyle büyük ilgi toplayan Çağan Irmak’ın, senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği, yapımcılığını ise TAFF Pictures’ın yaptığı “Tamam Mıyız?” filminde İhsan karakterini canlandıran Aras Bulut İynemli’nin kol ve bacaklarının nasıl yok edildiği merak konusu oldu.

AYLAR SÜREN ÇALIŞMALAR

Doğuştan gelen ve ender rastlanan bir hastalık nedeniyle hem kol hem bacakları olmayan İhsan karakterini filmde işlemek, hem yönetmen hem oyuncular açısından oldukça zordu. Süreci anlatan Digiflame direktörü Serkan Semiz “Aras bize çok yardımcı oldu, gerçekten kolları ve bacakları olmayan biri gibi hareket etmesi gerekiyordu ve bunu başardı” dedi. Ardından bir manken ile o durumdaki birinin üzerinde kıyafetlerin nasıl duracağından hareketlerine kadar her bir ayrıntıyı fotoğrafladıklarını ve setten gelen kamera açılarıyla karşılaştırdıklarını söyleyen Semiz, İynemli’nin de oyunculuğunu övdü.

Aras İynemli: “Bir hafta fizik tedavi gördüm”
Film çekimleri boyunca kolları arkada ve bacakları kutuda hareket etmek zorunda kalan Aras Bulut İynemli, bu nedenle bir hafta fizik tedaviye gitmek durumunda kaldığını söyledi. Digiflame Direktörü Serkan Semiz, karakterin hem kolları hem bacakları olmayan bir karakterin çok az kez sinemaya bu şekilde yansıtıldığını, genelde karakterlerin bir kolu ya da bacağının bulunmadığını söyledi.

Öte yandan filmin yönetmeni Çağan Irmak da bu aylar süren zorlu sürecin set ayağını anlattı. İhsan karakterinin bulunduğu genel planları Aras Bulut İynemli’yle ve onsuz biçimde iki kez çektiklerini anlatan yönetmen, bu rolün oynanabileceğine Aras Bulut İynemli sayesinde inandığını söyledi.