SON TV

Adnan Kahveci’nin hayatı dizi oluyor

Dönemin Devlet Bakanı Ahmet Kahveci'nin hayatı dizi oluyor.

Adnan Kahveci’nin hayatı dizi oluyor

Ahmet Kahveci 20 yıl önce şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Dönemin bakanı Kahveci’nin hayatı şimdi ise dizi oluyor. Bu dizi TRT ekranlarında Tanık adıyla yayınlanacak!

Sabah’tan Öner Öngün’ün haberine göre; Bolu’da 20 yıl önce meydana gelen şüpheli bir trafik kazasında, eşi ve çocuğu ile birlikte hayatını kaybeden dönemin Devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin hayatı film oldu.

“Tanık” adı altında TRT’de yayınlanacak olan ve Gazeteci Avni Özgürel’in genel yönetmenliğinde gerçekleşen bu dramanın ilk bölümünde, Kahveci’nin ölümü ekranlara gelecek.

Filmde, Adnan Kahveci’yi Fikret Kuşkan, canlandırırken eşi Füsun Kahveci’yi Zeynep Gülmez, Turgut Özal’ı Sezai Aydın, Semra Özal’ı Ayşe Kökçü, Korkut Özal’ı Yüksel Güçlü, Adnan Kahveci’nin gençliğini ise Ali Barkın canlandırıyor. Adnan Kahveci’yi canlandıran Kuşkan, uzun bir süre Kahveci’nin hayatını ve siyaset yaşamını yakından inceledi. Rolü için 30 günlük bir hazırlık aşaması geçiren Kuşkan, uzun süre Kahveci’nin videolarını da izledi.

ÇEKİMLER TRAFİĞE KAPALI ALANDA

Kahveci’nin yaşamını anlatan televizyon filminin çekimleri Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde yapıldı. TRT’de yayınlanacak olan filmde, Adnan Kahveci’nin eşi ve 2 çocuğu ile birlikte Gerede’de can verdiği trafik kazası sahnesinin çekimleri gerçekleştirildi.

FİKRET KUŞKAN CANLANDIRIYOR!

Kaynarca ilçesinde trafiğe kapalı yolda yapılan çekimlerde Adnan Kahveci’yi canlandıran, Fikret Kuşkan’ın da yer aldığı kaza sahnesinin çekiminde Kaynarca- Karasu arasındaki duble yol trafiğe kapatıldı.

Almanya’dan gelen özel efekt ekibi Adnan Kahveci ve ailesinin can verdiği otomobilin benzerleri ile kaza sahnesini çekti. 5 gün süren ön hazırlıklar sonrasında, kaza sahnesinin çekimleri gerçekleştirildi. Kaza anının gerçek kaza ile aynı olması için titiz bir çalışma gerçekleştirilirken filmle, Türkiye’nin yakın tarihi mercek altına alındı. Çekimde gazetecilerin görüntü almalarına izin verilmedi.

TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ

ANAP’lı Maliye eski Bakanı Adnan Kahveci, bundan 1993 yılının şubat ayında Gerede’de şüpheli bir trafik kazası geçirdi. Kahveci ve eşi olay anında hayatlarını kaybederken, 17 yaşındaki çocukları Aslıhan Kahveci yaralı olarak kurtulmuş ancak, bitkisel hayata girmişti. Aslıhan Kahveci hastanede kaldığı 10’uncu gününde vefat etmişti. Kamuoyunda dürüstlüğü ile tanınan ve çok sevilen Kahveci’nin, yeni yapılan otobanda ters yola girerek kaza yapması, çeşitli şüphelerin ortaya atılmasına sebep olmuştu. İç Anadolu bölgesinde yayın yapan Anayurt Gazetesi, Kahveci’nin ölümünün ardındaki sis perdesini aralayabilecek ilginç iddialar ortaya atmıştı.

Bu iddialara göre dönemin Başbakan’ı Turgut Özal, silahlı kuvvetlerin yeniden yapılanması konusunda “Elektronik Harp” ağırlıklı taarruz ve/veya savunma modelini desteklemek amacıyla Jivkov döneminin sona ermesi ile dağıtılan Bulgaristan Bilgisayar Virus Enstitüsü öğretim üyeleri ve başarılı öğrencileri ile temas kurmak üzere Kahveci’yi görevlendirmişti. Bu görevlendirme sonrası elim kaza yaşanmıştı.