SON TV

Türkiye’nin en büyük etçisi Günaydın Et satılıyor

Ferit Şahenk, Günaydın Et’in patronu Cüneyt Asan ile yaklaşık 150 milyon dolara restoranların yüzde 70’i için el sıkışmak üzere!

Türkiye’nin en büyük etçisi Günaydın Et satılıyor

Geçtiğimiz yıl yaptığı satın almalarla dikkat çeken Doğuş Holding’in eğlence sektöründeki markası D.ream 2014’e de hızlı giriyor. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in Günaydın Et’in patronu Cüneyt Asan ile yaklaşık 150 milyon dolara restoranların yüzde 70’i için el sıkışmak üzere olduğu belirtiliyor.

2013’te 12 markayı bünyesine katan Doğuş Holding, 2014’e de hızlı başlamak üzere. Doğuş Holding’in eğlence sektöründeki markası D.ream, Günaydın Et’i satın almak üzere. Uzun süredir Günaydın Et’in çoğunluk hissesini almak için masada olan tarafların anlaşmaya yakın olduğu belirtildi. Detayların tamamlanmasının ardından Günaydın Et’in yüzde 70’i Ferit Şahenk’in sahibi olduğu D.ream markasına geçecek. Bu anlaşmanın değeri ise yaklaşık 150 milyon dolar olacak.

UZUN SÜREDİR MASADALAR

2013’ün son günlerinde masaya oturan tarafların imzaya çok yakın olduğu belirtiliyor. Günaydın Et ve Restaurantları Kurucu Ortağı Cüneyt Asan, “Görüşmeler devam ediyor. Bizim en büyük hedefimiz mevcut restoranlarımızın üzerine yenilerini açarak yurtdışında da hızlı bir büyüme yakalamak. 100 restoran daha açma hedefimiz bulunuyor. Avrupa ve Ortadoğu pazarı çok önemli” dedi.

ETLER GÖNEN’DEN GELİYOR

Balıkesir Gönen’de kendi çiftliklerini de kuran Günaydın Et ve Restaurantları, son 10 yılda hızlı bir büyüme yakaladı. İstanbul Bostancı’da küçük bir kasap dükkânı ile yolculuğuna başlayan Günaydın Et bir merkez lojistik ve 50 şube ile yoluna devam ediyor. Günaydın, özellikle sirkülasyonun yüksek olduğu alışveriş merkezlerinde ve trafiği yoğun caddelerde restoran işletmeciliği yapıyor.