SON TV

Eski ‘imam’ örgütün iç yüzünü anlattı!

Selim Çoraklı çok özel açıklamalarıyla Sabah Gazetesi'nden İsa Tatlıcan'a konuştu!

Eski ‘imam’ örgütün iç yüzünü anlattı!

Selim Çoraklı çok özel açıklamalarıyla Sabah Gazetesi’nden İsa Tatlıcan’a konuştu!

Esnaf hizmetleri imamlığından Makedonya temsilciliğine, yurtlardan gazete yazarlığına kadar cemaatin her kademesinde görev alan Selim Çoraklı SABAH’a konuştu.

“HER BİRİMİN…”

Cemaatin paralel yapıya dönüştüğünü anlatan Çoraklı “Her birimin kendi içinde bir imamı bulunuyor” dedi

SUSKUNLUĞUNU BOZDU!

Zaman Gazetesi yazarlığından Makedonya temsilciğine, Cemaat imamlığından öğrenci yurtlarına kadar Cemaatin her kademesinde görev alan Selim Çoraklı 1999 yılında Gülen Cemaati ile yollarını ayırdı. İtirazlarını bir mektupla Fethullah Gülen’e bildirerek 15 yıllık sessizliğe bürünen Selim Çoraklı suskunluğunu SABAH’a bozdu. Selim Çoraklı ile Gülen Cemaati’ni, paralel devlet yapısını ve 17 Aralık darbesini İsa Tatlıcan ile konuştu.

12 Eylül mağdurlarından biri olan Selim Çoraklı 1980’li yılların sonlarında Fethullah Gülen Cemaati ile tanıştı. Sızıntı ve Yeni Ümit Dergisi ve Zaman Gazetesi yazarlığından Üniversite sorumluluğuna, Esnaf hizmetleri imamlığından Makedonya Zaman gazetesi temsilciliğine kadar Gülen Cemaati’nin bir çok kademesinde üst düzey görev yaptı.
28 Şubat 1997 yılında yaşanan postmodern darbe sürecinde Gülen Cemaati’nin yaşadığı hızlı değişimden rahatsız olarak 40 maddeden oluşan itirazlarını Fethullah Gülen’e ulaştırmış. Bütün girişimlerine rağmen Gülen Cemaati’ndeki hızlı değişimin önüne geçemeyeceğini anlayınca yollarını ayırmaya karar vermiş.

Cemaatin eğitim gönüllülerinin ve samimi dava arkadaşlarının zarar görmemesi ve bir “itirafçı” gibi anılmamak için 15 yıl boyunca susmuş. 17 Aralık darbesinden sonra eski dava arkadaşlarına son bir çağrıda bulunmak için konuşmaya karar vermiş.

Yaşadığı bütün duygusal kopuşlara, gördüğü hatalara, uğradığı haksızlıklara rağmen yine de Fethullah Gülen ve cemaati hakkında kelimelerini dikkatli seçiyor. Bütün yanlışlarına rağmen hizmetin samimi gönüllülerinin zarar görmeden yoluna devam etmesi gerektiğini düşünüyor.
İlk kez kamuoyunun karşısına çıkan Selim Çoraklı ile hizmet hareketinde yaşanan kırılmaları, paralel devlet örgütlenmesini, Cemaat medyasını ve bu siyasi türbülanstan çıkış yollarını konuştuk.

SIZINTI, YENİ ÜMİT VE ZAMAN’DA YAZILAR YAZDIM

-Selim bey, Gülen Cemaati ile nasıl tanıştınız?
– Fethullah Gülen ismini 1980 öncesinde de biliyor olmama rağmen cemaatle fiili olarak 1983 yılında tanıdım. 1986 yılında yazdığım bir yazıdan dolayı Risale-i Nur propagandası yaptığım gerekçesiyle 163. Maddeye muhalefetten İzmir Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmıştım. 7,5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildim. Yargıtay cezamı onadıktan sonra kaçak duruma düştüm. O dönemde Fethullah Gülen’e gidip ne yapalım diye sorulduğunda; “Teslim olma yakalanırsan kaderdir der yatarsın” demişti.

O dönemde kaçak gezdiğim için Cemal Doğan ismini kullandım. Bu dönemde Cemaat bünyesinde İzmir’de Sızıntı Dergisi ve Yeni Ümit Dergisi’nde görev yaptım. Zaman’a yazılar gönderdim. Ayrıca üniversite hizmetinde, bölge hizmetlerinde ve öğrenci yetiştiren kurumlarda görev yaptım. Hizmetin her kademesinde görev aldım diyebilirim.

-Zaman Gazetesi’ne geçişiniz nasıl oldu?
Cemaat 1988 yılında Zaman Gazetesi’ni devralınca ben de Zaman’da yazmaya başladım. Rahmetli Özal döneminde 163.madde kaldırılınca benim cezam da kalkmış oldu. Artık Cemal Doğan değil Selim Çoraklı ismini kullanmaya başladım. 1992 yılında Zaman gazetesinin merkezine tayinim çıktı ve araştırma sayfası sorumluluğu, yazarlık vb. görevler yaptım.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!