SON TV

Etyen Mahçupyan: Ak Parti’ye oy vereceğim

Zaman Gazetesi Yazarı Etyen Mahçupyan Yeni Şafak'a verdiği röportajda gündem değiştirecek ifadelerde bulundu.

Etyen Mahçupyan: Ak Parti’ye oy vereceğim

Zaman Gazetesi Yazarı Etyen Mahçupyan Yeni Şafak’a verdiği röportajda gündem değiştirecek ifadelerde bulundu. Paralel yapının gazetesi olarak bilinen Zaman’ın yazarı Etyen Mahçupyan’ın kullandığı ifadeler gündem değiştirecek cinsten…

GÜLEN DİNİ KİMLİĞİNİ KAYBETTİ

Yeni Şafak’a röportaj veren Mahçupyan, Cemaati eleştirip “AK Parti’ye oy vereceğim, Gülen dini kimliğini kaybetti” dedi. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası cemaate yönelik eleştirel haberleriyle gündeme gelen gazete belki cemaate en ağır eleştiriyi bugün Etyen Mahçupyan’ın röportajı ile yapmış oldu.

İşte Yeni şafak gazetesinin röportajındaki o bölümler:

OYUMU AK PARTİ’YE VERİRİM

“Dershanelerin kapatılması meselesinde ben dershanelerin varlığına karşı olmakla birlikte vicdani açıdan kendimi Hizmet Hareketi’nden yana hissettim.

Fakat bu son dosyalarla, 17 Aralık operasyonunda bu işi yapanların iyi niyetli olmadığını düşündüm.

Bu yüzden, yarın seçim olsa oyumu AK Parti’ye veririm. Çünkü, bu tür taktiklerle iktidar değişikliğinin doğru olmadığına inanıyorum.

Şu anda, AK Parti’nin içeriden çökertilebilmesinin imkânları aranıyor. ‘Yolsuzluk yapıyor’, ‘El Kaide ile ilişkisi var’ diyerek veya ekonomiyi darmadağın ve yönetilemez hale getirip halkı AK Parti’den uzaklaştırarak; bu çabalarla eşzamanlı bir biçimde AK Parti’yi içeriden parçalayarak bir alternatif oluşturma arayışı var.

CEMAATİN EKSİKLERİ

Hizmet Hareketi eğer toplumun önüne çeşitli figürler koyabilseydi, STK’lar üretebilseydi, daha başarılı olabilirdi. GYV var, ama zayıf kalıyor. Bugün hâlâ pek çok şey doğrudan Fethullah Gülen’e soruluyor ve bazı konularda ancak o konuşursa, söz söylenmiş oluyor. Bunları gerçekleştirebilmek için epeyce uzun bir zaman vardı ama yapılmadı. Tayyip Erdoğan da bu zaafı görüp bunun üzerine gidiyor.

GÜLEN DİNİ KİMLİĞİNDEN UZAKLAŞIYOR

Tayyip Erdoğan, durumla ilgili öyle sorular soruyor, öyle sözler ediyor ki, Fethullah Gülen ister istemez siyasi mesajlar vermek zorunda kalıyor. Gülen’in her siyasi konuşması da onu dinî kişiliğinden bir miktar uzaklaştırıyor. Dolayısıyla, kafamızda siyasî mesajlar veren bir din adamı görüntüsü oluşuyor. Fakat şunu da eklemek lâzım: Sonucuna katlandığı sürece bir dinî önder de kanaat belirtebilir.