SON TV

Başkasına yar etmem dedi komşu kızını kaçırdı

İzmir'de 30 yaşındaki evli ve çocuklu Muammer Kaygısız kendisinden 18 yaş küçük olan komşu kızını kaçırdı.

Başkasına yar etmem dedi komşu kızını kaçırdı

Sabah’tan Nazif Harupçu’nun haberine göre, İzmir’de, evli ve bir çocuk babası 30 yaşındaki Muammer Kaygısız, evlendirileceğini duyduğu komşusunun 12 yaşındaki kızını zorla kaçırdı. Yakınlarını arayan Kaygısız’ın “Başkasına yar edemezdim” dediği öğrenildi.

SÖYLENTİ ÜZERİNE KOLLARI SIVADI

İzmir’de ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki kız çocuğu, okulu bitince amcasının oğlu ile evlendirileceği söylentileri üzerine, evli ve 1 çocuk babası komşuları tarafından kaçırıldı. Kiraz ilçesine bağlı Olgunlar köyünde oturan ve taşımalı sistemle komşu köydeki Zeybekler Ortaokulu’nda öğrenim gören 12 yaşındaki F.U. hakkında, “Okul bittiğinde F.U.’yu amcasının oğluyla evlendirecekler” yönünde söylenti yayıldı. Bunun üzerine evli ve bir çocuk sahibi 30 yaşındaki Muammer Kaygısız, küçük kızı kaçırmak için fırsat kollamaya başladı.

5 YAŞINDA OĞLU VAR

Durumdan habersiz olan F.U., geçen 5 Ocak akşamı çeşmeye su doldurmaya gittiğinde, Kaygısız tarafından zorla kaçırıldı. Baba Hüseyin U., saatler geçmesine rağmen kızı eve dönmeyince durumu jandarmaya bildirdi. Ancak tüm aramalara rağmen kızı bulunamadı. Bir süre sonra komşuları Kaygısız’ın da ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. Soruşturmayı derinleştiren jandarma, küçük kızın Muammer Kaygısız tarafından kaçırıldığını belirledi. 5 yaşında bir oğlu bulunan Muammer Kaygısız, bir gün sonra köydeki kardeşini arayıp “Kaçırmasam amcasının oğluna vereceklerdi. Başkasına yar edemezdim” diye konuştu.

BİR KEZ ARADI

Bu gelişmeler üzerine tüm güvenlik birimleri seferber oldu ama aradan 42 gün geçmesine rağmen ne küçük kızdan ne de Muammer Kaygısız’dan bir haber alınabildi. Hala Fatma Özer, “O gündür bugündür yeğenimden haber yok. Ailece perişan olduk” derken, Fatma’nın oğluyla evlendirileceği iddialarını reddeden amca Mehmet U., “Her evde böyle şaka yollu konuşmalar olur. Annem yaşlı ve böyle bir şey söylemiş. Bunun ciddi bir yanı yok. Ne benim ne de oğlumun böyle bir düşüncesi vardı” dedi. Muammer Kaygısız’ın kardeşi Ali Kaygısız ise “F. yaşından büyük gösteriyor. Ağabeyim olaydan bir gün sonra beni telefonla arayıp, kaçırmaya mecbur kaldığını söyleyerek, ‘Yoksa amcasının oğluna vereceklerdi’ dedi. Bir daha da aramadı. Teslim olsun” şeklinde konuştu.

MÜGE ANLI’YA KATILDI

Aile, daha çocukluğunu bile yaşayamadan “eş olsun” diye kaçırılan kızlarının peşine düştü. Gözyaşları dinmeyen anne Ayşeana U., hayatından endişe ettiği kızının bir an önce bulunmasını istedi. ATV’de yayımlanan “Müge Anlı’yla Tatlı Sert” programına da katılan annenin dramı, herkesin yüreğini burktu. Geçirdiği bir kaza nedeniyle sakat kalan ve koltuk değnekleriyle yürüyebilen 4 çocuk babası Hüseyin U. ise evinde kızından gelecek umutlu haberi bekliyor.

ETİKETLER: