SON TV

7 aylık yavru kediye işkence!

Osmaniye'de, ön ayakları kesilmiş halde bulunan kediye Belediye Başkanı sahip çıktı.

7 aylık yavru kediye işkence!

Ön ayakları kesilmiş halde bulunan kediye Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara sahip çıktı. Protez ayak siparişi verilen yaralı kedi için oyuncak arabanın tekerlerinden geçici ayak yapıldı.

Bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan ve işkence edilerek ön ayakları kesildiği tahmin edilen kedi, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Osmaniye Temsilcisi Nevin Tülücü’ye getirildi. Tülücü’nün girişimiyle kediye ilk olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli veteriner tarafından cerrahi müdahale yapıldı.

Daha sonra Osmaniye Belediyesine ait hayvan barınağına getirilen kedi için Belediye Başkanı Kadir Kara’nın talimatıyla Eskişehir’deki bir fabrikadan protez ön ayak siparişi verildi. Başkan Kara, veteriner gözetiminde tedavisi devam eden kedinin sağlığına kavuşması için her türlü masrafın karşılanması talimatını verdi.

Yaralı kedinin ayakta durması için veteriner hekim Ali Laçinbala tarafından oyuncak arabanın tekerleri kullanılarak geçici ayak yapıldı. Acı içinde kıvrandığı ve iki gündür beslenemediği görülen kedi, geçici ayaklarına kavuştuktan sonra beslenmeye başladı.

Kedinin durumu hakkında bilgi alan Başkan Kara, insanların hayvanlara karşı daha duyarlı olmasını arzuladıklarını belirtti.

Kedinin yaşamını devam ettirebilmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade eden Kara, şunları söyledi:

“Belediyemiz veteriner hekimleri tarafından iki ön bacağı kopmuş olan bu kedinin üç saat süren bir operasyonla cerrahi müdahale yapılarak acısı kısmen de olsa dindirilmeye çalışıldı. Basit bir şekilde tekerlek sistemiyle kedi yaşamını idame ettirebilmesi sağlandı. Önümüzdeki günlerde Eskişehir’den tekerlekli ayak anlamına gelen ortez getirteceğiz. Bu sayede yaralı kedi hayatını idame edebilecek. Yerel yöneticiler olarak nefes alan her canlıdan sorumluyuz. Bu bağlamda da bu kedimizin yaşamını devam ettirebilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çaba sarf edeceğiz.”

HAYVANLARA KARŞI ŞİDDET

DOHAYKO Temsilcisi Nevin Tülücü de yaralı kediyi sahiplendiğini ve protez bacağına kavuşana kadar ona evinde bakacağını söyledi.

Tülücü, kendisine yaralı olarak ulaştırılan kedinin acısını durdurmak için iki gündür işini bırakarak sadece onunla uğraştığını belirtti.

Son günlerde hayvanlara karşı şiddettin arttığına işaret eden Tülücü, “Hayvan hakları yasal güvence altına alınmalı. Hayvanlara karşı gösterilen şiddet Kabahatler Kanunu kapsamında çıkartılıp, cezai müeyyide gerektiren suçlar kapsamına alınırsa hayvanlara yönelik şiddetin büyük ölçüde azalacaktır” dedi.