Tapeleri sızdıran Yakup Saygılı açığa alındı

Tapeleri sızdıran Yakup Saygılı açığa alındı

Tapeleri sızdıran Yakup Saygılı açığa alındı

17 Aralık operasyonunu yürüten Yakup Saygılı tape ve ses kayıtlarını sızdırdığı gerekçesiyle açığa alındı.

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonunu yürüten eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, internete ses kaydı ve tape sızdırdığı gerekçesiyle açığa alındı.

POLİS OKULUNA TAYİN EDİLMİŞTİ

Habertürk’ten Serhat Alattinoğlu’nun haberine göre; Saygılı, 17 Aralık’tan sonra polis okuluna tayin edilmişti.

21 PERSONEL DAHA GÖREVDEN ALINDI

İstanbul Emniyeti’nde 21 personel, dinleme iddialarıyla ilgili olarak açığa alındı. Açığa alınanlardan 11’i internet sistelerine ses kaydı ve tape sızdırmakla suçlanıyor.

10 personel ise Emniyet’teki kayıtları silmek ve yasadışı kayıt tutmakla suçlanıyor.

Bu polisler arasında, 17 Aralık’tan sonra başka şubelere tayin edilen eski Terörle Mücadele Şube Müdürleri Ömer Köse ve Yurt Atayün de bulunuyor. Saygılı dışındaki diğer polislerin, “log kayıtlarını sildikleri ve yasadışı kayıt tuttukları” iddiasıyla görevden alındıkları bildirildi.

2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçen ay İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen Polis Teftiş Kurulu’nda görevli 2 polis başmüfettişi, 17 Aralık operasyonundan sonra başlatılan soruşturma kapsamında Vatan Yerleşkesi’ndeki şubelerde bulunan bilgisayarları bilişim uzmanı polislerle birlikte inceledi.

17 Aralık operasyonunun merkezi olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Yerleşkesi’ndeki bazı bilgisayarlardan internet aracılığıyla bilgi sızdırılması suretiyle ”gizliliği ihlal” suçunun işlendiğinin tespit edildiği iddia edildi.

Bu kapsamda, 17 Aralık operasyonunda Vatan Yerleşkesi’nde görev yapan, daha sonra başka ilçelere ve polis okullarına tayin edilen aralarında 2 şube müdürü ile bazı rütbelilerin de bulunduğu 21 polis açığa alındı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version