SON TV

Paralel’e uymayınca Fatih’ten gönderildi

Doç. Dr. Bayram Ünal, paralel yapının talimatlarına uymadığı için Fatih Üniversitesi’ndeki görevinden alındı.

Paralel’e uymayınca Fatih’ten gönderildi

Emniyetten yargıya kadar her alanı etkilemeye çalışan paralel yapı, dünyanın en saygın bilim adamlarından Doç. Dr. Bayram Ünal’ın da hayatını kararttı. Devlet bursuyla eğitim görmek için İngiltere’ye giden Doç. Dr. Ünal, Queen Mary University of London’daki görevini bırakarak Fatih Üniversitesi’nin daveti üzerine Türkiye’ye gelerek ilk ve tek Biyo-Nano Teknoloji Merkezi’ni (BİNATAM) kurdu. İddiaya göre paralel yapının ilk müdahalesi de burada yaşandı. Fatih Üniversitesi kendi hocası olmasına rağmen Doç. Dr. Ünal’ın çalışmalarının bir kopyasını başka bir akademisyen adına Devlet Planlama Teşkilatı’na sundu. DPT, asıl sahibi Doç. Dr. Ünal’ın projesini onaylayınca Fatih Üniversitesi’nde 2010 yılında 7 milyon lira maliyetle merkez kuruldu. TÜBİTAK’ın da desteklediği projenin başına Doç. Dr. Ünal getirildi.

NOKTA ATIŞLA KANSER TEDAVİSİ

Doç. Dr. Ünal’ın en önemli çalışması nokta atışla kanser tedavisi yöntemiydi. Bunun yanı sıra yapay kol, göz üzerine çalışıyordu. Ancak çalışmaların en yoğun olduğu dönemde Doç. Dr. Ünal, geçen eylül ayında hiçbir neden yokken görevinden alındı. Doç. Dr. Ünal’ın görevden alınmasının arkasında bilim adına ilgili kurumlarla bireysel temaslar kurarak paralel yapının güdümünden çıkması olduğu öğrenildi.

BÖLGEDEKİ İMAMA YAKINLIĞA GÖRE KARİYER

Hatta paralel yapı bilim adamının merkezin başına gelmesini engelleyemeyince milyonlarca lira harcanan cihazlara zarar vermeye çalıştığını iddia etti. Bilim adamının paralel yapının talimatlarına uymadığı için görevinden alındığı ortaya çıktı. İddiaya göre üniversitedeki akademisyenler, çalışmalarıyla değil bölge imamlarına bağlılıklarına göre 2, 3 ve 5 yıldızla sınıflandırıldı. Akademisyenlerin atamaları ise yıldız sayılarına göre belirlendi.

ENTRİKAYLA GASP EDİLMİŞ BİLİM ADAMI

Üniversitedeki meslektaşlarına sitem eden Doç. Dr. Ünal, sosyal paylaşım sitesinden de uğradığı haksızlığa isyan etti. Ünal’ın twitter profilinde, laboratuvarını elinden aldıklarını iddia ettiği kişilerin ad ve soyadlarının baş harflerini işaret ederek “ArGe Lab’ı, MK-AB ortak yapımı entrikayla gasp edilmiş bilim adamı” yazıyor.

LONDRA’DAKİ DÜZENİNİ BOZUP GELDİ

Tersine beyin göçü kapsamında Londra’daki Queen Mary University of London’daki kariyerini bırakıp İstanbul’a gelen Doç. Dr. Ünal, tıp biliminde devrim yaratacak çalışmalara imza atmıştı. Projelerinin yarım kaldığını söyleyen Doç. Dr. Ünal, AKŞAM’a konuştu. Görevden alınış nedeniyle ilgili “Bizde sebep sorulmaz” yanıtı verilen ünlü bilim adamı, “Yıllarca emek verdiğim merkezdeki görevimden neden alındığımı sorduğumda aldığım yanıt her şeyi anlattı. Oysa ben buraya gelmek için Londra’daki kariyerimi, tüm düzenimi hatta ailemin düzenini bozmuştum. Yazık oldu” dedi.

ETİKETLER: