SON TV

CHP’nin havuzlu villalı oy deposu

Seçim sonrası CHP için tek teselli kaynağı Doğan medyası ve paşaların oturduğu, orman işgali ile inşa edilen Acarkent ve Beykoz Konakları oldu.

CHP’nin havuzlu villalı oy deposu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), Türkiye genelinde en yüksek oy aldığı yer yine değişmedi. Orman talanı yapılarak kurulması sebebiyle gündemden düşmeyen, villa ve konakların bulunduğu Acarkent’te ikamet edenlerin CHP’ye adeta rekor kırdırdığı ortaya çıktı. Bir önceki seçimlerde Acarkent ve Beykoz Konakları’nda yüzde 67 oy alan CHP, bu seçimlerde kendi rekorunu da kırarak oyunu yüzde 80’e çıkardı.

ACARKENT’TEN CHP’YE YÜZDE 80

Beykoz’da seçimi kaybeden CHP için, 2 bin’e yakın sakiniyle Acarkent teselli oldu. Beykoz genelinde de AK Parti’nin yüzde 45’lik oy oranına karşılık, yüzde 32’de kalan CHP, ilçe de sadece Acarkent mahallesinde kendi rekorunu kırdı. CHP’nin Acarkent ve Beykoz Konakları’nın bulunduğu Acarlar Mahallesi’ndeki oy oranı yüzde 80 çıktı. CHP, bir önceki yerel seçimlerde Acarkent’ten yüzde 67,54 oy almıştı. Bu sonuçlarla CHP kendi rekorunu kırmış oldu. Beykoz genelinde yüzde 45 oy alan AK Parti’nin Acarlar Mahallesi’nde yüzde 15 oy aldığı öğrenildi.

Orman Genel Müdürlüğü’nce Acarkent’teki 1822, Beykoz Konakları’ndaki 465 gayrimenkulün tapularının iptali talebiyle açılan 2 ayrı dava sürüyor.

Kaynak: İskenden Özel / Yeni Akit

ETİKETLER: