SON TV

Swatch’tan Apple iWatch’a dava

Dünyanın en büyük saat üreticilerinden Swatch, Apple'ı dava edecek.

Swatch’tan Apple iWatch’a dava

Apple’ın ilk giyilebilir cihazı olacak iWatch hakkında uzun bir süredir dedikodular ve sızıntılar internette paylaşılıyor. Ancak Apple hayranlarının merakla beklediği ve bu yıl sonuna doğru tanıtılacağı iddia edilen iWatch daha çıkmadan yasaklanabilir.

Yakın bir zamanda WWDC’de tanıtılmayacağı söylentileri ayyuka çıkan iWatch ile ilgili İsviçreli saat üreticisi Swatch, hukuki mücadele başlatacak. Swatch, uzun bir süre önce plastik kayış ve dijital ekrana sahip iSwatch adlı saatini satışa çıkarmıştı (hâlâ satışta). Swatch, iWatch isminin kendi ürününü gölgede bırakacak isim benzerliğine dikkat çekerek dava açmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili saat firması, kendi markaları olan iSwatch ile iWatch’un marka karışıklığı yaşayacağını ve hukuki yollardan bu karışıklığın ortadan kalkması için çalışacaklarını açıkladı. Apple da daha önce birkaç Çinli firmanın iWatch ile benzer isimli ürünlerini yasaklatmıştı.

Apple, Türkiye, Japonya ve Meksika’da iWatch’un isim hakkını elinde bulunduruyor. Ancak bu ülkeler arasında İsviçre yer almıyor. Yıl sonuna doğru satışa çıkması beklenenen iWatch ile ilgili Swatch’un davasında nasıl bir yol izleyeceği ve Apple’ın ona nasıl bir tepki vereceği belli değil. Ancak söylentiler, Apple’ın firmayla anlaşmaya çalıştığı yönünde.

ETİKETLER: