Balyoz hakimi Aytekin Özanlı’dan şike tweetleri

Balyoz hakimi Aytekin Özanlı'dan şike tweetleri

Balyoz hakimi Aytekin Özanlı'dan şike tweetleri

Balyoz Davasında yargılamayı yapan heyette yer alan İstanbul Hakimi Aytekin Özanlı gündemde olan şike davasında yeniden yargılama ihtimalini değerlendiren önemli tweetler attı.

Balyoz davasında yargılama yapan 3 kişilik heyette yer alan hakim Aytekin Özanlı kişisel Twitter hesabından şike dvası ile ilgili yeniden yargılama tartışmalarına ışık tutacak önemli mesajlar yazdı.

Hakim Özanlı yeniden yargılama sebeplerinin “Ceza Muhakemesi Kanunun 311. maddesi”nde sıralandığını belirtti. Hükmü etkileyen bir belgenin sahteliğinin anlaşılmasının en önemli yeniden yargılama sebebi olabileceğini belirten Özanlı, yemin ettirilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek biçimde hüküm aleyhine kasıt ve ihmal ile gerçek dışı bir beyanda bulunmasınında yeniden yargılama sebebi olduğunu belirtti.

Hakim kusurunun da yeniden yargılama sebebi olacağını belirten Özanlı, yeni olaylar veya yeni delillerin sanığın beraatini ya da daha hafif cezayı içerecek nitelikte olmasını durumunda yeniden yargılanabileceğini belirtti.

İŞTE O TWEETLER


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version