SON TV

Cübbeli Ahmet Hoca Çeçenistan açıklaması – Cübbeli Ahmet Hoca son dakika

Cübbeli Ahmet Hoca Çeçenistan açıklaması, Cübbeli Ahmet Hoca son dakika, Cübbeli Ahmet Hoca kimdir

Cübbeli Ahmet Hoca Çeçenistan açıklaması – Cübbeli Ahmet Hoca son dakika
  • Yaşam
  • 13 Haziran 2014 15:01

Cübbeli Ahmet Hoca Çeçenistan açıklaması, Cübbeli Ahmet Hoca son dakika, Cübbeli Ahmet Hoca kimdir

Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin Çeçenistan ziyareti hakkında Yeni Şafak gazetesinde çıkan haberle ilgili olarak, bir açıklama da Cübbeli Ahmet Hocaefendi’den geldi.

İşte görüntülü olarak da yayınlanan o açıklamadan satır başları:

– Bazı haberler, bazı medyada dolaşmaktadır. Bu nedenle bu açıklamayı mecbur gördük.

– Çeçenistan Cumhurbaşkanı, Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’yi davet için bir heyet göndermiş. Efendi Hazretleri de gelerim diye söz vermiş. Zaman geçtikçe davet talebi artmış. Benden de rica ettiler, bana da gitmek istediklerini söylediler. Yine Ahmet Hocamız da babasına sormuş. Ona da gitmek istediğini belirtmiş.

– Hazırlıklar yapılırken, Yeni Şafak’ta 3 gündür manşetler atılmaya başlanmış. Muhammet Keskin Hocaefendi ve yanındaki insanlar töhmet altında bırakılmış. Hocalarımız, Mahmud Efendi Hazretleri gideceğim deyince, onun kalacağı yeri görmek için, yolculukla ilgili olarak inceleme yapmak için önceden gitmişler. Durmadan da geri dönmüşler.

– Çeçenistan Cumhurbaşkanı tarafından haber yapılmış. Bu durum böyleyken, Yeni Şafak’ın, 3 gündür iftiraya varacak kadar aslı astarı olmayan haberleriyle kamuoyu meşgul edildi. Mahmut Hoca’mız bundan çok rahatsız oldular.

– Bu tabi camiamız açısından, ümmetimiz açısından çok yanlış ve zararlı yayın oldu. Kendilerini kınıyoruz. Son duruma gelince, üst düzey yetkililer tarafından arandık, ricacı oldular, “bazı sakıncalar görüyoruz, kardeşleriniz olarak bunu iletiyoruz, Mahmud Efendi Hazretleri’ne bunu arz eder misiniz” dediler.

– Biz de burada, şahitli halde Mahmud Efendi Hazretleri’mize durumu sorduk, gitmek istediği halde, bunu defaatle beyan ettiği halde, devlet otoritesine karşı saygısı, kibarlığından dolayı gitmeme şekilde beyan buyurdu ve bu ziyaret şu anda söz konusu değildir.

– Mahmud Efendi Hazretlerimizi kimse yönlendiremez. Her şeyi bilerek, kasıtlı, iradeli beyan ediyor. Bir mevzu ortaya çıktığı zaman, “o mu bir şey dedi, bu mu bir şey söyledi” gibi yalan ve iftiralarla insanları töhmet altında bırakmak büyük günahtır, haramdır. Bundan Müslümanları sakındırıyoruz. Allah fitnelerden muhafaza eylesin.