SON TV

Muhammed İslamoğlu öleceğini 3 gün önce bildi!

Sineçak Hazretleri'nin türbesini koruyan Muhammed İslamoğlu öleceğini 3 gün önceden bildi!

Muhammed İslamoğlu öleceğini 3 gün önce bildi!

Sineçak Hazretleri’nin türbesini koruyan Muhammed İslamoğlu öleceğini 3 gün önceden bildi!

İstanbul Sütlüce’de bulunan Mevlevi Dergâhı’nı ve Yusuf Sinaneddin Sineçak Hazretleri’nin türbesini 25 yıldır koruyan Muhammed İslamoğlu iki gün önce vefat etti.

Huber Köşkü’nde yaşamış fabrikatör Osman Şarman’ın çocuğu olan ve 3 yabancı dil bilen İslamoğlu, büyük serveti bırakıp derviş olmuş ve gördüğü bir rüya üzerine Sütlüce’deki dergah ile bahçesindeki türbeyi beklemeye başlamıştı.

2 yıl önceki restore çalışmaları sırasında dergahta kendisine yapılan odada yalnız yaşayan 68 yaşındaki İslamoğlu’nun mide kanaması yüzünden öldüğü belirtildi. Muhammed İslamoğlu’nun yeğeni Hasan Şarman, “Sürekli türbeye giderek geri dönmesi için amcamı ikna etmeye çalıştık. Bütün aile seferber olduk ama o türbeyi asla bırakmadı” dedi.

‘DERGAHIN BAHÇESİNE GÖMÜN’

Amcasının mahalleli ile vefatından 3 gün önce vedalaştığını söyleyen Şarman, İslamoğlu’nun gençlere ‘Ben 3 gün sonra gideceğim. Beni dergahın bahçesine gömün’ dediğini belirtti. İslamoğlu, gençleri kötü işlerden uzak tutmasıyla gönülleri fethetmişti. Mahallenin gençleri ile yakından ilgilenen İslamoğlu’nun bazı öğrencilere de ücretsiz İngilizce dersi verdiği biliniyordu.

25 YILLIK NÖBET BİTTİ

Takvim’in manşetine taşıdığı Muhammed İslamoğlu, tüm hayatını Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel’e anlatmıştı. İslamoğlu’nun 25 yıllık kabir nöbeti önceki gün sona erdi.

KENDİNİ DİNE ADADI

İnşaat mühendisi olan, 3 yabancı dil bilen Muhammed İslamoğlu, kendini 25 yıldır dinine adamıştı. Gerçek adı Uğur Şarman olan İslamoğlu, gördüğü rüya sonucu hem şaşalı hayatını hem de adınısoyadını değiştirdi.

BABAMIZI KAYBETTİK

Vasiyeti üzerine koruduğu dergahın bahçesine defnedildi Muhammed İslamoğlu. Sevenleri ise son yolculuğunda onu yalnız bırakmadı. SAFA Vakfı Başkanı Ali Ramazan Dinç Hocaefendi de cenazede hazır bulundu. Sürekli nasihatlerde bulunup, doğru yolu gösterdiği gençler de “Biz babamızı kaybettik” diye gözyaşı dökerek İslamoğlu’nu son yolculuğuna uğurladı.

ETİKETLER: