SON TV

Mide ağrısını ne geçirir – Mide ağrısı nasıl geçer

mide ağrısını ne geçirir, iftar sonrası mide ağrısı, mide ağrısı nasıl geçer,

Mide ağrısını ne geçirir – Mide ağrısı nasıl geçer

mide ağrısını ne geçirir, iftar sonrası mide ağrısı, mide ağrısı nasıl geçer, Mide ağrısı nasıl geçer, Yemek sonrası mide ağrısı nasıl geçer, İftar sonrası mide ağrısı, iftar sonrası mide gazı, mide ağrısı nasıl geçer öğren

Mide Ağrısı Nasıl Geçer?

Zencefil Çayı:

Zencefil sindirime yardım eden bir bitkidir. Çay olarak hazırlanıp tüketildiği zaman midede üretilen asidi dengeler ve yemek sonrası oluşabilecek mide ağrısını geçirebilir. Mide ağrısını hafifletmek için taze zencefil kökünü kaynar suya atarak birkaç dakika kaynatın ve bir müddet demlenmesi için bekletin. Mide ağrısı geçene kadar gün içinde 2-3 fincan tüketebilirsiniz.
Lifli Gıdalar:

Mide ağrısı çoğu zaman uzun zaman devam eden kabızlığa bağlı olarak yaşanabilir. Sindirimi rahatlatmak için lifli gıdalar tüketerek bağırsaklarınızı hareketlendirebilirsiniz.
Papatya Çayı:

Papatya çayı mide ağrısına çözüm olan etkili bir bitkidir. Papatya yapraklarını kullanarak hazırlanacak çayı gün içinde 1-2 defa tüketerek mide ağrılarınızı geçirebilirsiniz.
Sıvı Tüketimi:

Mide ağrısına eşlik eden birde ishal varsa, vücudun kaybettiği suyu dengelemek için bol su tüketmelisiniz. Vücut aşırı su kaybederse mide bulantısı ve dolayısı ile mide ağrısı yaşayabilirsiniz.
Keten Tohumu:

Keten tohumu yağ asidi içeren ve lif yönünden oldukça zengindir. Kabızlığı engeller ve kabızlıktan dolayı oluşabilecek mide ağrılarını geçirir. Ayrıca dövülmüş olarak yoğurt ile karıştırılacak olursa da mide ağrısını geçirebilir.
Az Yağlı Gıdalar:

Sindirim problemi yaşayan kişiler günlük öğünlerini arttırarak daha sık aralıkla ve azar azar beslenme yöntemini seçmelidir. Bu şekilde yaklaşım oluşan mide ağrısını geçirebilir. Ayrıca yağ oranı az olan gıdalar tercih edilerek hafif beslenmekte mide ağrısını hafifletebilir.
Mide ağrısı için ilaç tedavisine başlamadan mutlaka bir doktora başvurmalısınız. Çünkü mide ağrısının neden kaynaklandığını bilmeden kullanılan ilaçlar vücuda olumsuz etki yaratabilir.

Mide ağrısı, özellikle yemek yendikten sonra ya da hemen önce, karın bölgesinde bazen de sırtta oluşan ağrılar ile beraber hissedilebilir. Mide ağrısı için tam olarak bir tanım yoktur. Mide ağrısı çoğu zaman yanma hissi ile beraber ortaya çıkabilir. İnsanların çoğunluğu öğünlerin arkasından karın ya da mide ağrısı yaşayabilir. Bazı insanlarda oluşan ağrılar yemek yenmeden hemen önce de ortaya çıkabilir.

Mide ağrısı genel olarak fizyolojik sebeplerden dolayı oluşum gösterse de , bazen psikolojik olarak da ortaya çıkabilir. Burada dikkat edilmesi gereken ayrıntı, mide ağrınsın herhangi bir hastalıktan dolayı mı oluştuğu, yoksa hazımsızlık nedeni ile mi oluştuğudur. Mide ağrısı eğer herhangi bir hastalık nedeni ile oluşuyorsa erken tanı ve müdahale çok önemlidir. Diğer bütün hastalıklarda olduğu gibi erken tanı ve tedavi yöntemleri ile başarılı bir tedavi sağlanabilir.