İşin uzmanından saç ektireceklere önemli tüyolar!

İşin uzmanından saç ektireceklere önemli tüyolar!

İşin uzmanından saç ektireceklere önemli tüyolar!

Türkiye, saç ekiminde ve saç ekimi turizminde patlama yaşıyor. Bu hızla gelişen sektör ve arkasından gelen yoğun talep, ister istemez bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bysaçekimi Merkezi Genel Koordinatörü Bilgehan Yıldırım saç ekimi yaptırmak isteyenlere önemli uyarılarda bulundu…

15 yıla yakın sağlık tecrübesinin yaklaşık 10 yılını plastik cerrahisi eşliğinde saç ekimi ve tedavileri konusunda harcamış bir isim olan Bilgehan Yıldırım saç ekimi sektörünün kapsamının genişletilmesini ve ayrı bir dal haline getirilmesi gerektiğini ifade ederken aynı zamanda denetimlerin daha sıkı yapılması gerektiğini savundu.

İdeal bir saç ekim merkezi sizce nasıl olmalıdır?

İdeal bir fiziki ortam oluşturulması lazım. Hijyen koşulları ve alet sterilizasyonunun bilinçlice yapılması gerekmektedir. İşlemi yapan kişiler sağlık alanında tecrübeli, saç ekiminde uzman doktor ve sağlık çalışanları tarafından yapılmalıdır.

Saç ekimine daha çok hangi yaşlarda ihtiyaç duyuluyor?

Saç ekimi 20 yaş üstü ve 60 yaş altı herkese yapılabileceği gibi genelde 25-35 yaş aralığındaki kişilerde talep daha yoğun diyebilirim. En çok bu yaşlarda hastalarımız başvuru yapıyor.

Saç ekiminde ideal sayı ne kadar olmalı?

Her hasta için aynı sayı verilemez. Santimetreye düşen greft sayısı üzerinden yorumlayacak olursak santimetre kareye düşen sayı 35 greftin üstü olması ekim sıklığı açısından iyi bir sayıdır. Hastanın saç yapısına ihtiyacına göre durum değişebilir.

Türkiye bu konuda ilerleme kaydetti mi?

Dünya standartlarına göre bu sektörde bayağı ileride bir yere sahibiz. teknoloji, malzeme kalitesi, ekip kalitesi, ulaşım, konaklama ve en önemlisi fiyat avantajlarıyla dünyaya göre önde bir durumdayız .

Hasta doğru yeri tercih etmek için nelere dikkat etmelidir?

En hassas konu bu aslında, saç ekimi düşünenlere önerim saç ekimi yaptırmadan önce iyi araştırma yapsınlar. Bu konuda önce ekim yaptıran kişilere sorsunlar. Araştırma yaparken reklam ve kurumdan çok bu işlemi yapan kişiler hakkında bilgi edinsinler. Yani kuruma değil isme müracaat etsinler. Çünkü bu zanaatkar bir iştir.

Herkes için tedavi mümkün müdür?

Herkes için tedavi uygulanabilir. Fakat uygulanan tedaviden sonuç alabilmek için kişilerin yaşı, yaşam tarzı, beslenmeleri, uyumaları ve kullandıkları kozmetik saç ürünleri tedaviyi olumlu veya olumsuz etkileyebilmektedir. Tedavi yöntemi olarak son yıllarda en etkili yöntem olarak kabul edeceğimiz prp tedavisi en etkili tedavi yöntemlerimiz arasında yer almaktadır.

Size göre sektörün yaşadığı en büyük sorun nedir?

Bu alanda denetim arttırılmalıdır Saç ekimi yapan kişiler ve yapılan yerler konusunda daha iyi kriterler belirlenmelidir. Bu işi yapan yerler arasında özel saç ekim merkezleri adı altında ayrı kurumlar kurulabilmelidir. İşlem yapan kişiler arasından sağlıkçı olmayanlar çıkarılmalıdır.

Bu işlemin fiyat ortalaması nedir?

Buradan bir fiyat vermem doğru olmayabilir. Gerçek olan şu ki Türkiye’de fiyatlar dünya ortalamasının çok altında. Yine de hastalar merkez ararken fiyattan çok işin kalitesine ve saç ekimini yapacak ekibin tecrübesini göz önüne alsınlar.

İşlem sonrası kesin sonuç mümkünmü ?

Bu sorunuzun kesin cevabını veremem ama başarı şansının çok yüksek hatta yüzde 80-90’larda olduğunu biliyorum. Tabi bu birazda işlemi yapan merkez ve ekibin dışında kişilerin saç kalitesi, kan dolaşımları, sigara kullanıp kullanmamaları ve yaşlarına göre değişebilir.

Saç ekiminin sağlığa olumsuz bir etkisi var mıdır ?

Şimdiye kadar yapılan binlerce vaka arasında saç ekimi kaynaklı oluşan bir sağlık probleminden söz edilmemektedir. Hatta insan sağlığına psikolojik olarak faydası olduğu söylenebilir.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version