SON TV

Vildan Yeşilyurt Çelebi’den paralelle ilgili şok açıklamalar!

Sevilay Yükselir'in programı Yüzde Yüz Siyaset'te bu akşam Pasinler Hakimi Vildan Yeşilyurt Çelebi konuktu.

Vildan Yeşilyurt Çelebi’den paralelle ilgili şok açıklamalar!

A Haber ekranlarında yayınlanan Sevilay Yükselir’in programı Yüzde Yüz Siyaset’te bu akşam Pasinler Hakimi Vildan Yeşilyurt Çelebi konuktu.

Paralel yapı eski mensubu Pasinler Hakimi Vildan Yeşilyurt Çelebi paralel yapının kendisini nasıl linç ettiğini canlı yayında A Haber’de anlattı.

Hakim Çelebi yapının hakimlere yaptığı baskıyı da ve önceden beri soruların çalındığını dile getirdi.

İŞTE VİLDAN YEŞİLYURT ÇELEBİ’NİN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Lisede cemaatle tanıştım. Hukuk fakültesini kazandım sonradan 4. sınıfta cemaatle ilgili bir şeyleri sorgulamaya başlayınca dışlandım.

4. sınıfta başka bir eve geçtim. Ben gece gündüz hakim savcılık sınavlarına çalışırken cemaatten arkadaşların kolayca sınavı kazandıklarını gördüm. Adalet akademisinde cemaatçi arkadaşlar beni dışladılar.

Buna rağmen başarılı olup savcı olarak atandım. Hakkımda MİTçidir diye dedikodu yaydılar. Maalesef Erzurum Bölge İmamı’na gidip MİTçi olmadığımı anlatmak zorunda kaldım.

O da bana “bazen insanlar kullanılır farkına varmazlar.” dedi.

KOD ADIM YOKTU
Kod adım yoktu. Öyle bir şey yoktu. MİT devletimizin en güvenli kurumudur. MİT ajanı olmak kötü bir şey değil. Cemaatin içinde MİT ajanı olmak kötü bir şey.

Şimdi bakın bizim yargıya çok fazla söz eden var. Biz kanun çıkarmıyor. Biz kanun uygulayıcıyız. Sınavları yapan biz değiliz. Neden yargıyı suçluyorlar?

Bizim bunda kusurumuz yok. Biz safmışız deniliyor ama bizim suçumuz yok. Ciddi bir basiretsizlik var.

Cemaat yapılanması her yerde. Her zaman anlatılan bir şeydi bu.

YARSAV’I ELE GEÇİRDİLER
YARSAV’ın ele geçtiğini yıllardır söylüyorum. Tanıdığım cemaatten kişiler üye olunca YARSAV da gitti elden dedim yıllardır.

Ben yargıcım onların düşüncelerini bilemem ama şu var ki cemaat algı yönetimini çok iyi yapıyor.

Ben bizzat biliyorum Facebook’a girmek günahtı. Yapı ortaya çıkabilir düşüncesiyleydi bence bu.

CEMAAT STRATEJİYİ ÇOK İYİ GÖTÜRÜYOR
Burada ciddi bir strateji var. Cemaat bu stratejiyi çok iyi götürüyor.

Yargınında abileri var, imamlar var. İsim veremeyiz. Her dönemin abileri, ablaları vardır. Ben büyük bir abla olamadım.

ABLALAR NE YAPAR?
Ablalar ne yapar? Ötekileştirmek bizi yanlışa götürür. O ablalar gelen çocuklara dini görevleri anlatır.

Yargıdaki ablalar adliyelerde tespit, fişleme yapıyor. İlde muhakkak sorumluları oluyor. Hakim savcı sınıfından biri büyük abla oluyor. Küçük ablalarda var. Ben küçük abla olmadım. Abla olmadım.

Yargıda varlar, müfettişliklerde çok görev alıyorlar. Cemaat her dönemde etkindi. Her devrin adamıydılar. İlk kez bir iktidarla yarışa girdiler.

CEMAAT GÜCÜ BIRAKMAZ
Ben şunu söylemiştim. Cemaat hiçbir zaman gücü bırakmaz. Dışarda daha güçlüsünü bulmuştur.

Geçtiğimiz günlerde bir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı arkadaşım bana “yargıtay seçimlerini aldık, danıştayı aldık şimdi adli ve idari yargı seçimlerini de kazanacağız. Ona göre sonunu düşün” dedi.

Biz artık sentez denemek istiyoruz. Biz Yargıda Birlik Platformu’nu destekleme nedenim akşam gündemleri yok. Bir arka bahçeleri yok.

Adaylar belirlenene kadar ben fikrimi beyan etmedim. Diğer tanıtımların çirkefliğini gördüm. Dedimki bir insan doğru olduğunda karalanır.

Bir defa şunu söyleyeyim. O maaş bizim hakkımız. Bizim meslektaşlarımız çok ezildi. Cemaatçi olmayan arkadaşlarımız için söylüyorum.

ETİKETLER: