Hantal yargıya inat jet başkan

Hantal yargıya inat jet başkan

Hantal yargıya inat jet başkan

Türkiye’de yargının yavaş işleyiş dosyaların yıllar geçse de sonuçlanmadığından şikayet edilirken İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi İstanbul Arnavutköy’de işlenen bir cinayet ile ilgili kararını sadece 1 ay ve toplam 2 duruşmada verdi. İstanbul Arnavutköy’de nişanlısının fotoğrafını facebook’a koyduğunu iddia ettiği Ekrem İncesu’yu öldüren Coşkun Ateş’in davasında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi bir ayda müebbet hapis kararı verdi. Mahkemenin başkanlığını yargı camiasında jet hakim olarak anılan Ahmet Korkusuz yapıyor. Korkusuz ilk duruşmada hem bütün
taraf ifadelerini tamamladı hem de duruşma savcısından mütealasını aldı. Karar, ikinci duruşmaya kalmayacaktı ama sanık avukatı mazeret bildirince müebbet ikinci duruşmada çıktı.

Türkiye’de yargının yavaş işleyiş dosyaların yıllar geçse de sonuçlanmadığından şikayet edilirken İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi İstanbul Arnavutköy’de işlenen bir cinayet ile ilgili kararını sadece 1 ay ve toplam 2 duruşmada verdi.

Davaya konu olan olay geçtiğimiz aylarda Arnavutköy’de Anadolu Mahallesi’nde yaşandı. Ekrem İncesu, daha önce internet üzerinden nişanlısının fotoğrafının facebook isimli sosyal paylaşım sitesine konulması gerekçesiyle tartıştığı Coşkun Ateş ile Necip Fazıl Caddesi üzerinde karışlaştı. İkili kısa bir süre tartıştıktan sonra Coşkun Ateş silahını çıkararak ateşledi. Vücuduna 4 kurşun isabet eden 22 yaşındaki Ekrem İncesu kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu.

İstanbul Savcılığı olay ile ilgili yürüttüğü soruşturma sonucunda kasten öldürme suçu kapsamında iddianame hazırladı. Dosya, Başkanlığını yargı camiasında adı jet hakim olarak anılan Ahmet Korkusuz’un yaptığı İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne düştü. Dosyayı inceleyen mahkeme başkanı Korkusuz ilk duruşmada tarafların ifadelerini alıp karar vermek istedi. Duruşma savcısı ilk duruşmada mütealasını verdi ve müebbet istedi. Fakat sanık avukatı mazeret bildirerek duruşmaya katılmayınca karar ertelendi. 30 Ekim’de yapılan ikinci duruşması yapılan dosyada bu kez karar çıktı. Sanık Coşkun Ateş, Ekrem İncesu’yu kasten öldürdüğü gerekçesi ile müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

HZLI MAHKEME

Mahkeme Başkanı Ahmet Korkusuz’un adı yargı camiasında ve kamuoyunda jet hakim olarak anılıyor. İstanbul Adliyesi’nde dosya sayısı en az olan mahkeme İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi… Diğer ağır ceza mahkemelerinde ortalama 700 dosya bulunurken İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosya sayısı 100 bile değil. 29 yıllık yargıç olan Korkusuz evine iş götüren hakim olarak biliniyor. Korkusuz, Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı iken bu mahkeme 2013’ten 2014’e devrettiği 143 dosyayla en hızlı mahkeme olarak öne çıkmıştı. Ahmet korkusuz HSYK seçim çalışmaları sırasında HSYK üyesi Teoman Gökçe Başkanlığında kendisinden oy istemeye gelen heyeti odasından kovarak gündeme gelmişti.

Kaynak: Sabah


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version