2014’ün dikkatlerden kaçan en iyi filmleri

2014'ün dikkatlerden kaçan en iyi filmleri

2014'ün dikkatlerden kaçan en iyi filmleri

2014’ün dikkatlerden kaçan en iyi filmleri 2014’ün en iyi filmlerini dikkatlerden kaçan filmler arasından Rotten Tomatoes çalışanları sizler için seçti.

ALAN PARTRIDGE

Seçen: Alex Vo, Editör

Rotten Tomatoes Puanı: %88

Türü: Komedi

Konusu: Türkiye’de pek bilinmeyen 20 yıllık İngiliz Televizyon programından uyarlanan Alan Partrige bir komedi filmi. Alan Partridge: Alpha Papa filminde, Alpha Papa çok iyi ve Norfolk’da yayın yapan radyonun dinleyicilerinin büyük sevgilisi haline gelmiş bir Dj dir. O televizyondan iş almak için elinden geleni yapıyordur. Bu işi kapmak için Ted’i her zaman ziyaret eder. Alan artık toplumda olan imajını düzeltmek için elinden geleni yapacaktır çünkü o biraz zor bir dönem geçirmektedir. Film tipik bir İngiliz Komedisi olduğu için bize eğlenceli gelmeyebilir, önceden uyaralım.

THE BABADOOK

Seçen: Jeff Giles, Yardımcı Editör

Rotten Tomatoes Puanı: %98

Türü: Korku , Gerilim , Dram

Konusu: Kocasını 6 yıl önce kaybeden ve bu süreçte oğlu Samuel’ı yalnız büyüten Amelia, bir gün oğlunun kitapları arasında Mister Babadook adlı esrarengiz bir masal kitabı bulur. Kitabı okuduktan sonra, Samuel rüyasında Badabook canavarını gördüğünü söyler. Bu günden itibaren esrarengiz şeyler yaşanmaya başlar. Amelia kitabı yok ettikçe gizemli kitap bir şekilde yeniden belirmeye başlar. Öte yandan Samuel’ın kabusları gittikçe şiddetlenmeye, bu durum Amelia’yı da derinden sarsmaya başlayacaktır. Hem Amelia’nın hem de Samuel’ın kabuslarını süslemeye başlayan gizemli Badadook gerçek olabilir mi? Yönetmenliğini ve senaristliğini Jennifer Kent’in üstlendiği film, yavaş yavaş dengesizleşen ve karanlığa çekilen oğlunu geri kazanmaya çalışan Amelia’nın, oğlunu etkileyen doğaüstü bir varlıkla giriştiği mücadeleyi ele alıyor.

BLUE RUIN

Seçen: Grae Drake, Kıdemli Editör

Rotten Tomatoes Puanı: %96

Türü: Gerilim, Dram

Konusu: Oldukçe tembel bir yaşam süren bir adamın hayatı başklarının gerçekleştirdiği bir takım satışlar sonucu alt üst olur. Garip ailesini koruyabilmek bir tarafa, başarısız bir suikatçı olarak çocukça yönetemlerle savunmaya geçer… Yönetmenliğini ve senaristliğin Jeremy Saulnier’in üstlendiği Amerikan yapımı filmin kadorsunda Eve Plumb, Devin Ratray ve Amy Hargreaves gibi isimler yer alıyor.

A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT

Seçen: Tim Ryan, Kıdemli Editör

Rotten Tomatoes Puanı: %96

Türü: Korku, Romantik, Gerilim

Konusu: Vampirler dişlerini İran Sineması’na da geçirdiler. genç yönetmen Ana Lily Amirpour’un kamera arkasına geçtiği A Girl Walks Home Alone at Night oldukça ilginç bir vampir filmi çeşitlemesi ile karşı karşıya olduğumuzun sinyallerini çakıyor adeta! Tamamı siyah beyaz formatta perdeye aktarılan filmde, İran’ın hayalet şehirlerinden biri olan lanetli Bad City’e konuk oluyoruz. Vahşi bir vampir filminden ziyade, varoluşçu bir yapımla karşımıza çıkan yönetmen Amirpour, vampir kavramı üzerinden yalnızlık olgusunu perdeye taşımayı hedefliyor.

ROB THE MOB

Seçen: Kerr Lordygan, Eleştiri Toplayıcı

Rotten Tomatoes Puanı: %83

Türü: Suç, Dram

Konusu: Film 1991 de yaşanan gerçek bir olaydan alınmıştır.Henüz küçük bir çocukken, çiçekçilik yapan babası mafyadan aldığı borcu ödeyemeyince öldürülen Tommy, yıllar sonra neredeyse şeytanın bile aklına gelmeyecek bir plan yapar ve onları tek tek soymaya başlar.

THE SKELETON TWINS

Seçen: Beki Lane, Editöryal Koordinatör

Rotten Tomatoes Puanı: %87

Türü: Dram

Konusu: Birbirinden ayrılmış ve hayatlarında birçok zorlukla mücadele eden ikiz kardeşler Maggie ve Milo’nun on sene sonra bir araya gelmesini konu alıyor. Milo’nun başarısız intihar denemesini takiben yaşanan olaylar ele alınıyor.

SNOWPIERCER

Seçen: Catherine Pricci, Eleştiri Toplayıcı

Rotten Tomatoes Puanı: %95

Türü: Dram, Bilim-Kurgu

Konusu: Gelecekte başarısızlığa uğrayan bir deney büyük bir felaketle sonuçlanır ve yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde bitiren bir küresel ısınma olur. Dünyanın çevresinde kesintisiz bir güçle dönen bir tren hayatta kalan insanların son sığınağı olacaktır. Fakat güç bela yaşamın sürdüğü bu yeni dünyada sınıfsal farklılıklar halen en büyük silahtır… Yönetmenliğini Koreli sinemacı Joon-ho Bong’un üstlendiği “kıyamet sonrası” temalı filmin kadrosu, Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, John Hurt, Ed Harris ve Octavia Spencer gibi yıldız isimler oluşuyor.

TEENAGE

Seçen: Marya E. Gates, Sosyal Medya Uzmanı

Rotten Tomatoes Puanı: %76

Türü: Belgesel

Konusu:Jon Savage’ın kitabının, The Prehistory of Youth Culture: 1874-1945, belgesel tadında video kolaj çalışması şekilnde sunumu. Teenage, 4 ergenin 2. Dünya Savaşı’nın başlangıcına kadar olan hikayesini arşiv filmlerinin katkısıyla anlatıyor. Müzikleri Atlas Sound tarafından hazırlanmış film baştan sona kitaptan alıntıların okunması, arşiv görüntüleri ve müzikten oluşuyor. Teenage, herkesin alışık olduğu türden bir belgesel değil.

UNDER THE SKIN

Seçen: Sarah Ricard, TV Editörü

Rotten Tomatoes Puanı: %85

Türü: Bilim-Kurgu, Gerilim

Konusu: İnsan formunda Dünya’ya gönderilmiş bir uzaylı olan Isserley, İskoçya’da yol kenarında otostop çeken insanları toplayıp yemeye hazır hale getiriyor… Filmde Scarlett Johansson alışık olmadığımız bir rolle başrolde.

WE ARE THE BEST!

Seçen: Ryan Fujitani, Editör

Rotten Tomatoes Puanı: %97

Türü: Komedi, Dram

Konusu: Punk müziğin asi ruhu ve ergenliğin yaşattığı karışık duygular, o yaşlarda olan herkes için ayrı bir anlam taşır. İşte 1980’lerde Stockholm’de yaşayan Bobo, Klara ve Hedvig adlı 3 arkadaş da dönemin havasıyla birlikte bu isyankar dünya görüşüne de sahiptirler. Garipsenen, tuhaf görünen ama bir yandan da cesur ve sert olabilen bu üç kafadar, küçük yaşlarına rağmen büyük zorluklara göğüs germişlerdir. Hayatlarının güçlüğüyle isyanlarını canlı tutan bu üçlü, herkesin “Punk öldü” dediği dönemde bu düşünceyi reddederek bir punk grubu kurarlar. İşin ilginç yanı bu grupta enstrüman çalan kimse de yoktur.

WHIPLASH

Seçen: Matt Atchity, Baş Editör

Rotten Tomatoes Puanı: %96

Türü: Dram, Müzik

Konusu: Gelecek vaat eden, genç bir davul öğrencisi olan Andrew, yaptığı şeyde en iyisi olmayı ister ve zorlu bir konservatuar sınavına hazırlanır. Bu dönemde ünlü müzisyenlerden birinden ders almaya karar verir. Fakat başarısı kadar acımasızlığı ile de ün yapmış bir caz duayeni olan Terence Fletcher, Andrew’u kapasitesinin sonuna kadar kullanmadan rahat bırakmayacaktır. Şimdi önünde sadece mesleki bir test değil, psikolojik bir sınav da vardır… Senaristliğini ve yönetmenliğini Damien Chazelle’in üstlendiği filmin başrollerini Miles Teller ve J.K. Simmons paylaşıyor.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version