SON TV

Hanımağa umrede töbe etti

Güniz Akkuş,, yaşadığı hayatın üzerine bir perde çekerek umreye gitti.

Hanımağa umrede töbe etti

Motosiklet tutkusu nedeniyle polis olmak isteyen ve ailesiyle Almanya’dan Türkiye’ye gelen Güniz Akkuş, 2000 yılında ‘Yunus Timi’ olarak göreve başladı. Akkuş, kısa sürede göz doldurup Narkotik Şube Müdürlüğü’ne atandı. Ancak peş peşe yaşadığı vukuatların ardından Akkuş’un meslekle ilişiği kesildi. “Hanımağa” lakabı takılan Akkuş, 20 sabıkalıyla haraç çetesi kurdu. Eğlence mekânlarına göz açtırmayan Akkuş, ‘yağma’, ‘tehdit’, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ ve ‘ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak’tan 11 Eylül 2006’da tutuklandı. 98 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Akkuş, 3 yıl cezaevinde kalıp 2009 yılında tahliye edildi.

CEZASI ONANIRSA 13 YIL HAPİS YATACAK

Cezaevinden çıktıktan sonra da renkli hayatıyla dikkatleri üzerine çeken Akkuş, önce bir bar açtı, ardından da işletmesini almak istediği bir işletmenin müdürünü tehdit edip evini yaktırdığı iddiasıyla bir kez daha sanık oldu. Akkuş, çete kurmak suçundan yargılandığı davada 22.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen hapis cezasını Yargıtay’ın onaması halinde 13 yıl daha hapis yatacak olan Akkuş, yaşadığı hayatın üzerine bir perde çekerek umreye gitti. Tövbe ettiğini ve artık suça bulaşmayacağını söyleyen Akkuş, “Kendime temiz bir sayfa açtım. Tövbe ettim, artık hiçbir yasadışı işte yer almayacağım. Beş vakit namazımı kılıyorum” diye konuştu.

3 yıl önce evlendiği İspanyol eşinden boşanmak üzere olduğunu belirten Akkuş, “Artık kendimi suçtan korumak istiyorum. O nedenle böyle bir hayat seçmeye karar verdim” ifadesini kullandı..

Habertürk

ETİKETLER: