Tofaş’ın CEO’su artık Cengiz Eroldu!

Tofaş'ın CEO'su artık Cengiz Eroldu!

Tofaş'ın CEO'su artık Cengiz Eroldu!

Tofaş’tan yapılan açıklamada, 3 yıldır şirketin CEO’su olan Kamil Başaran yerine CEO’luk görevi Cengiz Eroldu’ya devredildi.

Tofaş’ta 25 yıldır çeşitli görevlerde hizmeti bulunan Kamil Başaran’dan 14 Ocak 2015 itibariyle görevi devralan CEO Cengiz Eroldu, 7 yılı üst düzey yöneticilik olmak üzere, 19 yıldır Tofaş’ta görev yapıyor.

Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç yaptığı açıklamada, “Gerek Fiat Doblo’nun yenilenmesi, biri Yeni Sedan, diğerleri Station Wagon ve Hatchback olmak üzere 3 yeni binek araç projesinin başlatılması, gerekse de Fiat Doblo’nun Amerika’ya ihracatı gibi büyük yatırım kararlarının hayata geçirilmesinde rol oynayan Kamil Başaran, Tofaş’ın global bir şirket olması yolunda önemli katkılar sağladı. Tofaş’ın, bugüne kadar elde ettiği başarılar, toplumsal hayata sağladığı faydalar ve benimsediği sürdürülebilir yönetim anlayışıyla, ülke ekonomisine ve sektöre yarattığı katma değer Cengiz Eroldu’nun yönetiminde artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Cengiz Eroldu kimdir?

1995 yılından itibaren Tofaş’ta çalışmakta olan Cengiz Eroldu, kariyerine 1989 yılında Koç Holding’de başladı. Lise öğrenimini İtalyan Lisesi’nde tamamlayan Cengiz Eroldu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nı başarı ile bitirdi. 1995 yılında İtalya/Roma LUISS Üniversitesinde MBA derecesini almıştır. İleri seviyede İngilizce ve İtalyanca bilen Cengiz Eroldu, evli ve iki çocuk babasıdır.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version