SON TV

Voleybol takımının profesyonellik hikayesi!

Beden eğitimi öğretmeni Fatih Alper Tuncal, 2006'dan beri çalıştırdığı kız voleybol takımından kulüp kurarak, öğrencileriyle profesyonel lige yükseldi!

Voleybol takımının profesyonellik hikayesi!

Bahçelievler’deki Hazım Ersu İlkokulu’nda çalıştığı sürede voleybola gönül veren Tuncal, sadece 10 çocukla yola çıkarak bugün 200 sporcuya sahip ve Bayanlar Voleybol 3. Ligi’nde mücadele eden Bahçelievler Voleybol Kulübü’nü kurdu.

Temel hedefini çocukları kötü alışkanlığa yönelmeden spora kazandırmak olarak belirleyen kulüp, bu doğrultuda çeşitli projeler yaptı. Bahçelievler’de geniş çaplı araştırmalar sonucunda kız çocuklarının özellikle madde bağımlılığı, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklara yönelmeden voleybola kazandıran kulüpte, her ay düzenli olarak rehber öğretmenler tarafından çeşitli konularda eğitimler veriliyor.

Minikler, küçükler, yıldızlar ile gençler liginde mücadele eden ve bunun yanı sıra şu anda Bayanlar Voleybol 3. Lig 3. Grup’ta yer alan Bahçelievler Voleybol Kulübü, ligde 9 puanla 4. sırada bulunuyor.

 

-Tuncal: “Sivil toplum örgütü gibi çalışıyoruz”

Bahçelievler Voleybol Kulübü Başkanı ve Antrenörü Fatih Alper Tuncal, ilkokulda küçük bir takımdan 200 sporcusu olan bir kulüp ortaya çıkardıklarını söyledi.

“Bir okul takımıyken çocuklarımızda gelecek gördük” diyen Tuncal, “Neden ligde mücadele etmeyelim dedik. Bütün maddi imkansızlıklara rağmen büyük fedakarlıklar yaparak yola çıktık. Bu işi herhangi bir maddi beklenti olmadan yapıyoruz. Amacımız spor kulübünden ziyade bir sivil toplum örgütü olarak çalışmak. Sporcularımızın sadece voleybol eğitimlerini yapmıyoruz, dışarıdaki sosyal ve okul hayatlarıyla da ilgileniyoruz. Başarımızın sırrı da bu” ifadelerini kullandı.

Tuncal, özellikle kötü alışkanlığa yönelmek üzere olan çocukları bünyelerine kattıklarını belirtti. Tuncal, bu yüzden bir sivil toplum örgütü gibi çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Sporcularımızı seçerken ilçe milli eğitim müdürlüğü ve kaymakamlığın yardımıyla okullarda taramalar yapıyoruz. Seçilen çocuklara sadece voleybol değil, güzel ahlak kazandırmaya çalışıyoruz. Günümüzün en büyük problemi, uyuşturucu, sigara ve madde bağımlılığı. Biz buna yönelmek üzere olan çocukları bularak spora kazandırmayı ilke olarak belirledik. Bunda da olumlu sonuçlar aldık. Hatta bu alışkanlıktan kurtararak, topluma ve spora kazandırdığımız çocuklarımız da oldu. İlkokulda bizimle başlayıp üniversite sınavına giren hiçbir öğrencimiz açıkta değil. Hepsi üniversite kazandı. Kendim de öğretmen olduğum için, örneğin matematik öğretmeninden rica ederek matematiği zayıf olan çocuklarımızı burada çalıştırıyoruz.”

 

-“Bakanlıklarımızdan projemize destek bekliyoruz”

Daha fazla çocuğa ulaşmak istemelerine rağmen maddi imkansızlıklardan dolayı bunu başarmadıklarını dile getiren Tuncal, projelere özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından destek beklediklerini söyledi.

Tuncal, devletin gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için spora yönelmesine büyük destek verdiğini bildiklerini ifade etti. Tuncal, “Bu konuda, bakanlıklarımız çeşitli projeler yapıyor. Biz bu işi uzun zamandır yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan çocukları voleybola kazandırma projemize destek bekliyoruz. Belki bu projemiz İstanbul’a yayılır ve başarılı nesiller kazanırız” diye konuştu.

Sporcuları sosyal yaşamdan koparmamak için aylık olarak bowling oynamaya, sinema ve tiyatro seyretmeye götürdüklerini de aktaran Tuncal, projelerine destek verilmesi durumunda daha başarılı işler yapacaklarını sözlerine ekledi.