SON TV

Stephan Shak Kacnyski BND ajanı çıktı

DHKP-C’ye yönelik operasyonunda gözaltına alınan Stephan Shak Kacnyski BND ajanı çıktı.

Stephan Shak Kacnyski BND ajanı çıktı

İngiliz ve Almanlar’ın Türkiye üzerinde oynadığı oyunlara bir yenisi daha eklendi. Kendi ülkelerinde yaşanan sokak olaylarını görmezden gelirken Gezi Olayları’nı tüm dünyaya ‘barışçıl gösteri’ yalanıyla duyuran Alman ve İngiliz medyası, yaklaşık 3 yıldır Türkiye hakkında her türlü yalan haberi yapmıştı. Vatandaşlarını IŞİD’e kendi istihbarat servisi ajanları üzerinden gönderip ardından “Türkiye, IŞİD’e destek veriyor” yalanını atan İngilizler’in foyası, ajanları Muhammed el Raşit’in yakalanmasıyla ortaya çıktı. 6-7 Ekim Kobani protestolarından onlarca kişi hayatını kaybederken, arkasından Alman ajanlarının bölgede cirit attığı ispatlandı. Türkiye’deki taşeronları üzerinden kanlı planlarını yürüten İngiliz ve Almanlar’ın son ortak yapımı ise Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan Çağlayan saldırısıydı.

BND İLE BERABER ÇALIŞIYOR

Kanlı saldırıdan sonra terör örgütü DHKPC’ye yönelik Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’ne, operasyon yapıldı. Aralarında bir İngiliz’in de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Özel timlerin baskınında yakalan söz konusu İngiliz’in Almanya doğumlu Polonya kökenli İngiliz vatandaşı Stephan Shak Kacynski (52) olduğu ortaya çıktı. Kacynski’nin serbest gazetecilik yaptığı bildirildi. İstihbarat birimleri tarafından takip edilen ve Alman gizli servisi BND ile irtibatlı olduğu ortaya çıkan Stephan Shak’ın Çağlayan saldırısını planlayan isim olduğu belirlendi.

YUNANİSTAN’DAN YENİ GELDİ

Almanya ve Yunanistan’da DHKP-C üyeleriyle faaliyetlere katılan, sıkça İstanbul’a gelerek terör örgütüyle ilişkiye geçen Kacynski son olarak Yunanistan’da, adliyedeki saldırının vur emrini veren DHKP-C’nin sözde lideri Hüseyin Fevzi Tekin’le irtibat kurdu. Hapisteki Tekin’in kurmaylarıyla konuşan Shak, Çağlayan saldırısının tüm detaylarını kurguladı ve bir hafta önce bu hain planı hayata geçirmek üzere örgütün İstanbul’daki isimleriyle buluştu. Yıllardır DHKP-C’nin bir çok eylemini kurgulayan ve örgüt yapısını iyi bilen Shak’ın direktifiyle teröristler Şafak Yayla ve Bahadır Doğruyol, saldırı için seçildi ve kanlı plan İngiliz-Alman ortaklığıyla uygulandı.

SALDIRILAR İÇİN KURYELİK YAPTI

Ajan Shak’ın Çağlayan saldırısı dışında bir dizi eylem planları ile Türkiye’ye geldiğini de belirledi. Emniyet ve MİT’in araştırmalarına göre Alman Ajanı Shak, önümüzdeki 1 Mayıs gösterileri, barış sürecinin çözümsüzlüğe sürüklenmesi ve seçim sürecinde DHKP-C üzerinden yapılacak büyük eylemlerin bilgisi ve emirlerini getirdi. Shak’ın ulaştırdığı bu eylem talimatlarının amacının, halkta korku ve panik yaratarak seçimlerin sonuçlarını etkilemek olduğu bilgisi elde edildi.

NEREDE DHKP-C ORADA SHAK

Almanya ve Yunanistan’da DHKP-C üyeleriyle faaliyetlere katılan Stephan Shak Kacynski sıkça Türkiye’ye geliyordu. Shak Kacynski daha önce şu olaylar öncesinde ve olayların duruşmalarında Türkiye’de bulundu:
Gazi Mahallesi olayları…
Hayata Dönüş Operasyonu…
DHKP-C üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Avusturyalı gazeteci Sandra Bakutz’un duruşmaları…

TERÖRE GEÇİT YOK!

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın terör örgütü DHKP-C tarafından şehit edilmesinin ardından Türkiye genelinde düğmeye basıldı. Dün 4 ilde yapılan operasyonda biri öğretmen olmak üzere aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 24 kişinin adresine baskın düzenlendi. 16 kişi gözaltına alınırken, evlerde 1 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda mermi, molotof, havai fişek ile doküman bulundu.

ORTAKÖY’DEKİ BİR BALIKÇI!

Eski MİT elemanı Cemal Alparslan Ertuğ önceki gece A Haber’de DHKP-C ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ertuğ “Türkiye’de silahlı sol örgütlerin arkasında Batı olmuştur. Bir bölümü üzerinde de Alman gizli servisi etkilidir. İstanbul’daki terör eylemlerini gerçekleştiren örgütün arkasındaki ülke de Almanya’dır. DHKP-C’nin finansmanlığını yapan Ortaköy’de çok meşhur bir balık restoranı bile var” diye konuştu.
.

Ferit Zengin / Takvim