Recep Güven, Coşkun Çakar ve Ömer Altıparmak da gözaltında

Recep Güven

Recep Güven

Usulsüz dinlemelerle ilgili olarak gözaltına alınanlar arasında İstihbarat eski Daire Başkanı Ömer Altıparmak, yardımcıları Recep Güven ve Coşkun Çakar da bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Alparslan Karabay’ın talimatıyla emniyette 2007-2011 yıllarına ait usulsüz dinlemelerle ilgili Ankara, Şanlıurfa, Van, Kars, Iğdır, Bayburt, Erzurum, Tokat, Eskişehir ve Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. 

Operasyon kapsamında 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 2’sinin cezaevinde bulunduğu, 25’inin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan isimler arasında Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Coşkun Çakar ve Recep Güven’in de olduğu bildirildi. Emniuyet Müdürü Lokman Kırcılı’nın ise arandığı öğrenildi.

Gözaltı listesinde şu isimlerin bulunduğu öğrenildi;

SADETTİN AKGÜÇ

RAMAZAN AKYÜREK

ÖMER ALTIPARMAK

RECEP GÜVEN

COŞKUN ÇAKAR

YUNUS YAZAR

HÜSEYİN ÖZBİLGİN

AYHAN FALAKALI

GÜRSEL AKTEPE

İBRAHİM TUKA

LOKMAN KIRCALI

TAMER BÜLENT DEMİRER

RAMAZAN KARAKAYALI

AHMET ÜMİT SEZGİN

MUSTAFA BAŞER

Hakkında gözaltı kararı bulunanların 17’sinin emniyet müdürü, 3’ünün ise polis memuru olduğu belirtildi. 

Operasyonun, HSYK Başmüfettişleri Ali Rıza Karakan ile şu an HSYK 2. Daire Başkanı olan Mehmet Yılmaz’ın, Ankara 11. ve 12. ağır ceza mahkemelerinde geçen yıl yaptıkları araştırma sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunmasıyla başlatıldığı öğrenildi. Dinlenen üni isimler arasında Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın da aralarında bulunduğu 835 kişinin telefonlarının, kapatılan Özel Yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan kararlarla sahte isimler ve IMEI numaraları üzerinden dinlendiği belirlendi. HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan’ın yaptığı incelemeler sonunda Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nın telefon dinleme kararlarına, o dönem Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yapan 5 hakimin imza attığı belirlendi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version