SON TV

Tevhide Kütük Güneri ödülünü 8 yıl sonra aldı

Adana'da 2007 yılında başörtülü olduğu için kürsüden indirilen Tevhide Kütük Güneri ödülünü 8 yıl sonra aldı.

Tevhide Kütük Güneri ödülünü 8 yıl sonra aldı

Adana’nın Kozan ilçesinde, 24 Kasım 2007’de düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan ancak ödültöreninde başörtülü olduğu için kürsüden indirilen Tevhide Kütük Güneri için temsili tören düzenlendi.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda kürsüye davet edilen Güneri, 2007’de katıldığı yarışmada derece elde ettiği ancak okuyamadığı “Bir Öğretmen Olmalı” başlıklı kompozisyonunu okudu.

Sekiz yıl önce yaşadıklarını anlatan Güneri, “İlçe genelinde birinci oldum. Ödülümü almak için kürsüye gittim ancak başörtülü olmam sebebiyle kürsüden inmemi söylediler. Benim için çok zor bir süreçti. Yardım etsinler diye çok çabaladım ancak protokolden bana yardım etmek istemediler” diye konuştu.

Güneri, hak ettiği ödülü alamamasının “başörtüsü sorunu”nun gündeme gelmesine bir vesile olduğunu ifade ederek, “Ben orada bir aracıydım. Bu olaydan dolayı başörtüsü sorunu çözülmüş oldu. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür borçluyuz” şeklinde konuştu.

Ödülünü alacak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kütük, “Başörtüsü konusunda büyük sorunlar yaşandı. Benim yaşadığım, başörtüsü sorunları içinde küçük bir sorundu. Biz nerelerden nerelere geldik. Bugün burada bunu hatırladık” dedi.

Programda kısa bir konuşma yapan AK Parti İstanbul milletvekili adayı Kan da ablası Merve Kavakçı’nın yaşadıklarını hala unutamadığını belirterek, “Yeğenlerimin okullarında yuhalanmasını hala unutamıyorum. Başörtülü kadınlarımıza yapılan zulümleri hala hatırlıyoruz. Tevhide kardeşimize yapılanları biliyoruz. Bu zihniyete yazıklar olsun” diye konuştu.