SON TV

Teoman mirasını kızı Zeyno’ya bıraktı!

Fotoğrafçı Ayşe Kaya'dan 5 ay önce boşanan şarkıcı Teoman, 2 yaşındaki kızları Zeyno Şazi için aylık bin lira iştirak nafakası ödeyecek.

Teoman mirasını kızı Zeyno’ya bıraktı!

Fotoğrafçı Ayşe Kaya’dan 5 ay önce boşanan Türk rock müziği sanatçısı Teoman, müşterek iki yaşındaki kızları için aylık bin lira iştirak nafakası ödeyecek. Teoman, hangi okula giderse gitsin, üniversite dahil, kızının tüm eğitim ve sağlık giderlerini karşılayacak. Ayşe Kaya ise velayeti kendisinde bulunan küçük kızına miras hükümlerinin uygulanabilmesi ve mallarının korunabilmesi için mahkemeye başvurdu.

Teoman, avukatı Bilge Güçsav Çobanoğlu aracılığıyla Mart 2015’te eşi Ayşe Kaya Yakupoğlu’ndan boşanmak için dava açtı. 30 Aralık 2012’de evlendiklerini ve müşterek bir kızları olduğunu anlatan Teoman, taraflar için artık evliliğin çekilmez bir hal aldığını, davalı eşi ile bir boşanma protokolü düzenlediklerini ve anlaşmalı olarak boşanmak istediklerini belirtti. 27 Mart 2015’te hâkim karşısına çıkan Teoman ve eşi, boşanma konusunda anlaştıklarını tekrarladı.

Teoman, eşi ya da kendisinin herhangi bir tazminat talebi olmadığını, kızın velayetinin anneye verilmesi konusunda fikir birliği içinde olduklarını ve kızı için aylık bin lira nafaka ödemeyi kabul ettiğini, herkesin sahip olduğu malvarlığının kendisinde kalacağını anlattı. Çocuğun tüm eğitim ve sağlık masraflarını da karşılayacağını ifade etti. Mahkeme çiftin boşanmasına, Teoman’ın kızına aylık bin lira iştirak nafakası ödemesine hükmetti.

Teoman’ın velayeti anneye verilen kızını haftanın ve yılın belirli dönemlerinde görebilmesi, hangi okula giderse gitsin üniversite hayatı dahil tüm eğitim giderleri ile hangi hastane ve ne tür bir tedavi olursa olsun tüm sağlık giderlerini karşılaması kararlaştırıldı. Tarafların tazminat talepleri olmadığı kararda açıklandı.

Kaynak: Sabah

ETİKETLER: