SON TV

AK Parti şarkılarını söyleyen o ses: Züleyha

AK Parti şarkılarını seslendiren o ses TRT1'deki 'İyi Fikir' programının sunuculuğunu üstlenen türkücü Züleyha!

AK Parti şarkılarını söyleyen o ses: Züleyha

TRT1’deki ‘İyi Fikir’ programının sunuculuğunu üstlenen türkücü Züleyha, Türkiye’nin 2023 hedeflerine inancının tam olduğunu söyledi: Ne mutlu ki, son seçimde halkın içinden gelen kazandı, kibirle tepeden bakanlar kaybetti. O kadar çok kişi, onlar için dua etti ki…

Genç türkücü Züleyha, sahnedeki başarısını ekrana taşıdı. TRT1’de yayınlanan ‘İyi Fikir’ adlı programın sunuculuğunu devralan Züleyha, hafta içi dört gün izleyiciyle buluşuyor. Canlı yayınlanan programda türküler söyleyen, ev dekorasyonu, alışveriş, yemek ve sağlık gibi konuları işleyen genç türkücüyle konuştuk…

‘İyi Fikir’ programıyla hafta içi dört gün izleyiciyle buluşuyorsunuz. Sunuculuk nasıl bir deneyim?
Program üç yıldır devam ediyor. Bu yıl bayrağı ben devraldım. Çok sağlam bir ekiple yol alıyoruz. Bu aileye katılmaktan mutluyum. Programda; sağlık, moda, alışveriş, yemek, ev dekorasyonu ve din sohbetleri var. Kısacası hayata dair her şeyi ekrana taşıyoruz. Programı pazartesi günü Dr. Halit Yerebakan, salı-cuma günleri arası ise ben sunuyorum. Her gün farklı konular işliyoruz. Herkesin çok faydalı bilgiler edindiği bir program. Ben de programda birçok şey öğreniyorum ve bunları kendi hayatımda da uygulamaya çalışıyorum.

Daha önce programı takip ediyor muydunuz?
Sunuculuğunu üstlenmeden önce de programı izliyordum. Daha önce ağırlıklı olarak sohbet ediliyordu. Geçen yıl değişen formatı, bu yıl tamamen değiştirdik. İçine müzik kattık; şarkılar, türküler söylüyoruz. Canlı yayında seyirciyle sohbet etmek çok keyifli. İstek türküler oluyor, onları söylemeye çalışıyoruz. Anlayacağınız bu sene daha eğlenceli, daha coşkulu bir ‘İyi Fikir’ var ekranda. Seyirci de buna bayıldı.

REYTİNG SAVAŞI VAR

Kadın kuşağında ciddi bir rekabet var…
Kadın kuşağında reyting savaşı yaşanıyor. Programı çok severek ve eğlenerek yaptığımız için izleyiciden de çok güzel tepkiler alıyoruz. Her yaştan izleyiciye hitap ediyoruz. Hamdolsun reyting konusunda da seyircimiz bizi mahcup etmiyor.

Programda aşçıya yardım ediyorsunuz. Normalde de yemek yapıyor musunuz?
Kesinlikle yapıyorum. Arkadaşlarım çok iyi bilir; en meşhur yemeklerim ekşili ve kuru dolma, sarma, portakallı revani, aşure ve güllaç… Artık ustalaştım. Dolmacı diye bir yer açmak istiyorum.

Canlı yayına çıktığınız dört günü nasıl geçiriyorsunuz?
Spor, olmazsa olmazım. Haftanın beş-altı günü mutlaka spora gidiyorum ve pilates yapıyorum. Kitap okumayı, film izlemeyi ihmal etmiyorum. Konuklarımı araştırıyor, program içeriğine çalışıyorum. Sunucu elindeki kartlara ne yazıldıysa onu okur diye bilinir. Ama ben böyle çalışmayı hiç sevmem. Gelen konuğu en iyi şekilde ağırlamak istiyorum. Canlı yayın öncesi program akışına çalışıyor ve prova yapıyoruz. İki ayımız bitti ve şimdiye kadar güzel gidiyoruz çok şükür.

ÜZERİMDEN TIR GEÇMİŞ GİBİ!

Canlı yayında olmak size nasıl hissettiriyor?
Çok programa konuk oldum ama sunucu olmak farklı. Stüdyodaki her şeye hakim olmanız gerekiyor. Stüdyo bizim evimiz ve gelen konuklarımız da misafirlerimiz. En ufak bir rahatsızlık duymamaları gerek. ‘İyi Fikir’e böyle bakıyorum. Her şeye dikkat etmeniz gerek. Kamera önünde rahat biriyim. O an ne hissediyorsam öyle davranıyorum. Kahkaha atıyorum, ağlıyorum, gülüyorum… Ama canlı yayın bittikten sonra üstümden TIR geçmiş gibi oluyor. ‘İyi Fikir’ olarak geniş bir aileyiz ve çok çalışıyoruz. İyi sonuçlar aldığımızı görmek de bizi motive ediyor. Ertesi güne de aynı enerjiyle hazırlanıyoruz.

Türkü sevginiz nereden geliyor?
Ailede sesi güzel olanlar var ama profesyonel olarak türkü söyleyen yoktu. Benim hikayem Kürtçe şarkılar söyleyerek başladı. Kürtçe ve Zazaca şarkılar ezberlemiştim. Konservatuvarı bırakmak zorunda kaldım. TRT Kürtçe’de dublaj yapıyordum.

Yeni albüm var mı?
‘Öldüm Yar’ diye bir parça hazırlıyoruz. TRT’nin bir filminde kullanılacak. Benim hazırladığım beş-altı eser daha var. Single olarak çıkacak. Çok şükür genç yaşımda üç tane arşivlik albüm yaptım. Müziğe hayat boyu devam edeceğim. Çünkü kendimi böyle ifade ediyorum.

CUMHURBAŞKANIMIZA HAYRANIM

AK Parti’nin seçim şarkılarının etnik versiyonlarının birçoğunu da siz seslendirdiniz…
Evet, AK Parti’nin şarkılarının Arapça ve Kürtçe versiyonlarını seslendirdim. ‘Kiziroğlu’, ‘Selam’, ‘Bize Her Yer Türkiye’, ‘Söyle Var mısın?’, ‘Haydi Bismillah’… Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan hayranlığım çok büyük. Kendisi ve saygıdeğer eşiyle ilk karşılaşmamız Siirt’teki Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde olmuştu. Kendileri için 20 dakikalık, Kürtçe, Zazaca, Arapça şarkılardan oluşan mini bir dinleti ile karşılama programı yapmıştım. Ondan sonra da hep irtibatta olduk. Çözüm sürecine ben de gönülden inanmıştım. Her zaman mazlumların yanında olan bir lider Sayın Erdoğan… 14 yıllık süreçte, ne olursa olsun hiçbir şeyden geri adım atmadı. Türkiye birçok şeye Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde kavuştu. Alev Alatlı’nın deyimiyle, Sayın Erdoğan Türkiye’ye hendek atlattı. Zaten halkın oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olması ve partisinin bunca yıldan sonra hâlâ yüzde 50 oy alması da başarısının açık ispatı.

Bundan sonra neler olacak sizce?
Cumhurbaşkanımız ve ekibinin ‘Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır’ sözüne ve Türkiye’nin 2023 hedeflerine can-ı gönülden inanıyorum. Bu seçimde o kadar çok insan dua etti ki onlara… Ne mutlu ki halkın içinden çıkanlar, halkın ruhunu gönüllerinde hissedenler kazandı. Halkı aşağılayanlar, ‘Beyin yoksunu’ diyenler, kibirle tepeden bakanlar kaybetti. Seçim gecesi o heyecanla AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat ile birlikte Erdoğan’ı ziyarete gittik. Sağolsun bizleri kabul etti. Gözlerindeki o inancı ve mutluluğu gördük. Biliyorum ki bundan sonra da Cumhurbaşkanımızın Türkiye’nin tüm renklerini, tüm değerlerini kucaklayan bir politikası olacak. Ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye, dünyanın lider ülkeleri arasındaki yerini alacak. Biz de, o var olduğu sürece bu davanın peşinden gidecek olan gençleriz.

ŞENER ŞEN, ‘KİMSEYE KULAK ASMA’ DEDİ

Programınıza nasıl yorumlar geliyor?
Programın ilk bölümünde üstad Şener Şen’i aradım. “Şener Abi altından kalkabilir miyim bu işin?” dedim. “Sen yapacaksın kızım, ben senden eminim, korkma” dedi. Birkaç bölüm izlemiş, “Biliyordum zaten, sakın kimseye kulak asma. Çok iyi gidiyorsun. Senin pozitif enerjini herkes görecek” dedi. Onun gibi büyük bir ustadan bunları duymak çok güzel. Ayrıca her zaman beni onore eden üstad Ara Güler de izlerken kendi kendine “Bizim kız yine çok iyi” demiş. Sorunca böyle söyledi bana, beraber güldük.

Kaynak: Sabah

ETİKETLER: