SON TV

Danimarka’da Suriyeliler’e bar yasağı geldi

Danimarka'da mültecilerin 'kadınları taciz edebilirler' endişesiyle bar yasağı geldi.

Danimarka’da Suriyeliler’e bar yasağı geldi

Avrupa genelinde mültecilerin kadınlara cinsel tacizde bulunduğuna dair raporların basına yansıması nedeniyle Danimarka’nın en az üç kentinde barlara giriş için ‘dil yasağı’ getirildi.

DİL BİLMEYEN MÜLTECİYİ BARDAN ATACAKLAR

Local Denmark gazetesi, artık “Çalışanlarla herhangi ortak bir dilde iletişim kuramayan”müşterilerin bazı barlara alınmayacağını yazdı.

Kararı uygulayacak kentler Thisted, Sonderborg ve Haderslev olarak basında yer aldı.

“MÜLTECİLER KADIN MÜŞTERİLERİ TACİZ EDİYOR”

İngiliz Telegraph gazetesi Sonderborg kentindeki Buddy Holly isimli diskoteğin bu uygulamayı başlatan barlardan biri olduğunu yazdı.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Sonderborg’daki bir başka gece kulübünün çalışanları ise Syd TV kanalına yaptıkları açıklamada, “Buradaki mülteci merkezinden gelen erkek müşterilerden büyük bir kısmı kadın müşterilere karşı saygılı tavırlar sergilemeyi başaramıyor. Bizim gözümüzde eğer bir erkek bir kadına hayır demesine rağmen dokunmaya devam ediyorsa bu cinsel tacizdir” dedi.

(Geçtiğimiz aylarda bir Suriyeli çocukla oynayan Danimarkalı polis, dünya gündemine oturmuştu ancak Danimarka ülkesine kabul ettiği Suriyeli sayısını 7 binle sınırlı tutmuştu)