Yargıtay’a 104 üye seçiminde nefesler tutuldu! Yargıtay üyeliğine kimler seçiliyor?

Yargıtay’a 104 üye seçiminde nefesler tutuldu! Yargıtay üyeliğine kimler seçiliyor?

Yargıtay’a 104 üye seçiminde nefesler tutuldu! Yargıtay üyeliğine kimler seçiliyor?

SON.TV ÖZEL HABER – Yargıtaya seçilecek 104 üye için yargı camiasında nefesler tutuldu. Hakimler Savcılar Genel Kurulu’nun yarın ya da en kötü ihtimalle pazartesi günü yeni üyeleri belirlemesi bekleniyor

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Yargıtay’a 100 yeni üye, Danıştay’a ise 16 yeni üye atanmasına karar verilmişti.

İşte Yargıtay’a seçilen 100 üye! İsim isim kim seçildi? TIKLA İSİMLERİ ÖĞREN

 

SON AŞAMAYA GELDİ

Hakimler Savcılar Genel Kurulu tarafından yapılacak seçim için hazırlıklar artık son aşamasına geldi.

4 BİN 500 ADAY

Genel Kurulun, 13 Temmuz 2018 Cuma günü ya da 16 Temmuz 2018 Pazartesi günü Yargıtay’a 4 bin 500 aday arasından 104 yeni üye seçimini tamamlayacağı belirtildi. 4 üyenin boşalan koltuklardan yeri doldurulacak kişiler olduğu kaydedildi.

Aynı zamanda HSK Genel Kurulu tarafından Danıştay’a da İdari yargıdan 16 yeni üye seçimi yapılacak.

EN AZ 3 YIL

Yeni üyeler, birinci sınıfa ayrıldıktan sonra en az 3 yıl hâkimlik ve savcılık mesleğinde başarı ile çalışmış olan yargı mensupları arasından seçilecek.

HSK’nın üye seçimini yapmasının ardından Yargıtay’da üyelerin daireleri ile iş bölümü ve kurulların yapısı yeniden şekillendirilecek.

Yeni seçilecek üyelerin özellikle FETÖ ile mücadelede ön saflarda görev yapan yargı mensupları arasından tercih edileceği belirtildi. 104 kişilik listede, İstanbul’da görev yapan bazı Başsavcıların, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlarının da bulunacağı kaydediliyor. 

Çok önemli FETÖ davalarında başarılı karar veren mahkeme başkanlarının Yargıtay üyeliğine görevlendirilecekleri iddia edildi.

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK)’nun önümüzdeki hafta merakla beklenen Yaz Kararnamesi’ni de yayınlayacağı öğrenildi.

Yaz Kararnamesi ile çok sayıda il ve ilçe adliyesinde görevli hâkim ve savcının yerinin değiştirileceği belirtilirken, kararnamenin kapsamına iki bini aşkın yargı mensubunun dahil edilmesi bekleniyor. Ayrıca Bölge Adliye Mahkemeleri (BAM) Başkan ve üyeleri içinde büyük değişikliğe gidiliyor.
Avukatlık mesleğinden hâkim ve savcılığa geçenlerle ilgili de önemli bir prensip kararı ilk kez uygulanacak. Buna göre, en son avukatlık yaptıkları il ve ilçelerdeki ilk derece mahkemelerde görev yapan hâkim ve savcılar, bulundukları yerdeki süreye bakılmaksızın (meslekte 5 yılını doldurmayanlar) bir başka bölgeye atanmak üzere kararname kapsamına alınacak.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version