SON TV

Yargıtay’a 100 yeni üye seçildi!

Yargıtay’a yeni seçilecek 100 üye için çalışmalar tamamlandı. Bugün HSK Genel Kurulu Yargıtay listesini karara bağladı. Kararnamenin bu akşam yay

Yargıtay’a 100 yeni üye seçildi!

Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu bu sabah Yargıtay’a yeni seçilecek 100 üye için toplandı. Yargıtay Listesi’ni karara bağlayan HSK’nın bu akşam kararnameyi yayınlaması bekleniyor.

İşte Yargıtay’a seçilen 100 üye! İsim isim kim seçildi? TIKLA İSİMLERİ ÖĞREN

Bilindiği gibi 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Yargıtay’a 100 yeni üye, Danıştay’a ise 12 yeni üye atanmasına karar verilmişti. Mayıs ayı sonunda yapılması beklenen Yargıtay’a yeni üye seçimleri 24 Haziran 2018’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri nedeniyle ertelenmişti.

100 YENİ ÜYE
Hakimler Savcılar Kurulu Genel Kurulu tarafından yapılacak seçimde son aşamaya gelindi. Genel Kurul, Yargıtay’a 4 bin 500 aday arasından 104 yeni üye seçimini tamamladı.

DANIŞTAY’A 12 ÜYE SEÇİLDİ
Aynı zamanda Danıştay’a da 12 yeni üye seçimi de tamamlandı. Yeni üyelerin, birinci sınıfa ayrıldıktan sonra en az 3 yıl hâkimlik ve savcılık mesleğinde başarı ile çalışmış olan yargı mensupları arasından seçileceği biliniyordu. Seçim ile birlikte Yargıtay’da üyelerin daireleri ile iş bölümü ve kurulların yapısı yeniden şekillendirileceği öğrenildi.

Yaz Kararnamesi ile çok sayıda il ve ilçe adliyesinde görevli hâkim ve savcının yerinin değiştirileceği belirtilirken, kararnamenin kapsamının 2 bin civarında olması bekleniyor. Avukatlık mesleğinden hâkim ve savcılığa geçenlerle ilgili de önemli bir prensip kararı ilk kez uygulanacak. Buna göre, en son avukatlık yaptıkları il ve ilçelerdeki ilk derece mahkemelerde görev yapan hâkim ve savcılar, bulundukları yerdeki süreye bakılmaksızın (meslekte 5 yılını doldurmayanlar) bir başka bölgeye atanmak üzere kararname kapsamına alınacak.