SON TV

HSK Yaz Kararnamesi’nde kimler nereye atanıyor! İşte HSK kulislerinde konuşulan isimler

Hakimler Savcılar Kurulu Yaz Kararnamesi’nde kimler nereye atanıyor! İşte HSK kulislerinde konuşulan isimler!

HSK Yaz Kararnamesi’nde kimler nereye atanıyor! İşte HSK kulislerinde konuşulan isimler

SON TV ÖZEL HABER – HSK’nın yarın yani 24 Temmuz 2018 Salı günü yayınlaması beklenilen Yaz Kararnamesi ile ilgili çeşitli ipuçları gelmeye başladı. Kararname, İl başsavcılıkları ve bazı ilçe başsavcılıkları arasında geçen hafta karar verilemediği için bu haftaya sarktı.

Yaz Kararnamesi kapsamında önemli FETÖ ve terör dosyalarına bakan Cumhuriyet Savcıları’nın Başsavcı Vekili olarak görevlendirilecekleri belirtiliyor.

İŞTE KULİSLERDE KONULUŞULAN O İSİMLER!

İzmir’de FETÖ kapsamında yargılanan İzmir Diriliş Kilisesi’nin yöneticisi Rahip Brunson soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya’nın İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak adının geçtiği öğrenildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun ise, İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi Başsavcılığı görevine getirileceği tahmin ediliyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na ise güçlü bir ismin getirileceği konuşuluyor.  

ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCI VEKİLİ

Ayrıca kulislerde, PKK tarafından gerçekleştirilen Beşiktaş Arena Patlaması soruşturması, Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesinin de arasında bulunduğu kişilere yönelik saldırı planı içerisindeki PKK hücresini çökerten ve binlerce kilo patlamaya hazır bombanın ele geçirildiği soruşturma dosyası ile İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP-C Terör Örgütü tarafından şehit edilme soruşturmasını yürüten Gazi olarak bilinen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan’ın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne getirileceği konuşuluyor.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCI VEKİLİ

Yine Hrant Dink soruşturması ve Reina katliamına ilişkin soruşturmaları yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü’nün ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne getirileceği iddia ediliyor.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı ve Komisyon Başkanlığı’na da İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı hakim Murat Boylu’nun adı geçiyor. Ayrıca aynı koltuk için İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Şimşek’in de adı geçiyor. SON TV

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Metin Sarıhan’ın ismi ise İstanbul BAM Bölge Başsavcılığı’na atanacağı gelen bilgiler arasında… Ankara Adalet Komisyon Başkanlığı’na Orta Anadolu’da görev yapan başarılı bir Ağır Ceza  Başkanı’nın düşünüldüğü edinilen bilgiler arasında… Bursa BAM Başsavcılığı’na Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek’in adının konuşulduğu da öğrenildi.

SİLİVRİ’DEN KÜÇÜKÇEKMECE’YE

SON TV’nin yine HSK kulislerinden aldığı bilgilere göre, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş’ün Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na kaydırılacağı iddialar arasında yer aldı. Gümüş’ten boşalan Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na ise yeni bir isim aranıyor.

GÜNEYDOĞU’DA NELER OLACAK?

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre’nin yerinde kalacağı konuşulurken Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Cizre, Hakkari, Yüksekova, Mardin gibi terörle mücadelenin yoğun olduğu yerlerde Başsavcı ve Mahkeme Başkanlığı yapan isimlerin 2 yıllık görev süreleri doldurmaları göz önüne alınarak Batı bölgelerinde önemli yerlere getirilecekleri öğrenildi. SON TV

O İSİMLERLER YERİNDE KALACAK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Adem Meral’in bu kararnamede yerlerinin değişmeyeceği, görevlerine devam edeceği HSK’dan gelen bilgiler arasında…

ANTALYA BAM BAŞKANLIĞI’NA YOĞUN DİPLOMASI

Ayrıca Antalya BAM Başkanlığı’ndan Sosyal Demokrat kadrosundan Yargıtay üyeliğine atanan Ali Nevzat Açıkgöz’den boşalan koltuğa da önemli bir ismin atanacağı konusunda yoğun bir diplomasinin sürdüğü de kulislerde konuşuluyor.

FETÖ MÜCADELESİNİN ÖNEMLİ İSMİ

Bu arada, 15 Temmuz öncesinde yani FETÖ ile mücadelenin dar bir kadroca sürdürüldüğü dönemde başta MİT TIR’ları, Selam-ı Tevhid Soruşturması ile Gültekin Avcı ve Hamza Celepoğlu başta olmak üzere çok sayıda FETÖ’cü hakkında cesur tutuklama kararları veren Hakim Durmuş Karaçalı’nın da Bölge Adliye Mahkemesi’nde bir Daire Başkanlığı’na getirileceği kulislerde konuşuluyor.SON TV

17 İL BAŞSAVCISI DEĞİŞİYOR

Bilindiği gibi Yargıtay’a atanan 100 yeni üye arasında bulunan İl Başsavcılarının yerine yeni başsavcılar belirlenecek. Bu kapsamda; İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Şahin, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan ve Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan’dan boşalan koltuklara yeni isimler belirlenecek. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Şahin’in yargıtay üyeliğine seçilmesinden sonra  boşalan koltuğa, Ankara Cumhuriyet Savcısı Ahmet Akça’nın atanacağı belirtiliyor. Ayrıca 17 İl Başsavcısının da değiştirileceği öğrenildi.

Bu başsavcılıklara HSK’nın özellikle Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadelede ön plana çıkmış isimleri tercih edeceği öğrenildi. Yayınlanacak kararname kapsamında Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlıkları’nda da büyük değişiklikler olacağı öğrenildi.