SON TV

İstanbul BAM Başsavcısı Hadi Salihoğlu istifa etti!

İstanbul Bölge Adliyesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu emeklilik dilekçesi verdi.

İstanbul BAM Başsavcısı Hadi Salihoğlu istifa etti!

İstanbul Bölge Adliyesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu emeklilik dilekçesi verdi. HSK’nın hazırlık yaptığı Yaz Kararnamesi ile BAM Başsavcılığı’ndan alınacağı konuşulan Hadi Salihoğlu’nun dilekçesi Adalet Bakanlığı’nca kabul edildi.

Hadi Salihoğlu yaptığı basın açıklamasında “Emekliliğe karar verdim” dedi.

O İSİM KONUŞULUYORDU

Bilindiği gibi kulislerde Hadi Salihoğlu’nun yerine İstanbul Bölge Adliye Başsavcılığı’na, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Metin Sarıhan’ın atanacağı konuşuluyordu.

KULİSTE BAŞKA KİMLER KONUŞULUYOR? – TIKLA ÖĞREN

HADİ SALİHOĞLU’NUN İSTİFASINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

“İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısısı olarak görev yapmaktayken 25 Temmuz 2018 tarihinde mesleğinden ayrılmak üzere emeklilik talebi ile Adalet Bakanlığı’na başvuru dilekçesini göndermiş bulunmaktayım. 20 Temmuz 1979 günü fiilen İstanbul Hakim adayı olarak göreve başladığım günden beri ülkeme ve milletime aziz Atatürk’ün kurmuş olduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti’ne adalet için hizmet etmeyi ve Türk bayrağına köle olmayı şiar edinerek bugüne kadar görev yapmış bulunmaktayım.

Görevim süresince ülkemde birbirinden güzel Erzincan, Çankırı ve Kahramanmaraş illerinde ve 1991 yılından beri İstanbul’da görev yaptım.

Düşündüğümde çok iyi bir tercih yaparak bu güzel mesleği seçtiğini düşünüyorum. Gerçekten dolu dolu 40 sene nice iyi ve kötü olaylarla karşılaşarak hizmetimizi sadece Allah rızası için kanunların gereğini korkusuzca yerine getirdik.

Bugün ailemin de onayı ile görevi bırakmak ve emekli olmak ihtiyacını hissettim. Görevim süresince kimseye kin ve garezle ve düşmanlıkla hareket etmedim. Makamın kapısına gelen herkesi ama herkesi hoş geldin diyerek karşıladım, kendilerini dinledim ve adalet ve hukuk içinde yardımcı oldum.

Birden bire emekli olmak insanların aklında soru işareti getirse de gönül rahatlığı içinde arkama baktığımda aydınlıkmızda gördüm ve bu şekilde emekliye karar verdim. 

Bugüne kadar çalıştığım çok değerli Adalet Bakanları, Adalet Bakanlığı Bürokratları, Hakim ve Cumhuriyet Savcısı arkadaşlarım ve benimle birlikte çalışan çok değerli adliye çalışanlarına teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.

Kendisi ile birlikte görev yapmaktan onur duyduğum Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, değerli bakanım Abdülhamit Gül’e, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun çok değerli başkan ve üyelerine saygı ve sevgilerimi sunarak görevimden huzurlu bir şekilde ayrılıyor herkese ayrı ayrı başarı ve hürmetlerimi sunuyorum.

Tüm adliye camiasına Allahısmarladık diyor, bu vesile ile de tüm kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.”

HADİ SALİHOĞLU KİMDİR

Hadi Salihoğlu, 11 Nisan 1956’da Trabzon Sürmene’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Salihoğlu, göreve Erzincan’ın Tercan ilçesinde başladı. Salihoğlu; Çankırı Eldivan, Kahramanmaraş Pazarcık, İstanbul’da Silivri ve Fatih adliyeleri ile DGM’de çalıştı. Daha sonra Üsküdar Cumhuriyet Başsavcısı olan Salihoğlu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinin ardından İstanbul Bölge Başsavcısı oldu.